ABOP

Novi singl 'Blue Thunder' i promocija prvijenca

23.03.2016 u 12:48

Bionic
Reading

ABOP ili After je Bolji Od Partyja, zagrebačka audiovizualna senzacija, objavila je singl ‘Blue Thunder’, prvi s debitantskog EP-a čija će se objava obilježiti velikim koncertom u Tvornici kulture u subotu, 16. travnja

Electro-rock začinjen s opakim synthovima, zvučnim efektima, basom, dvostrukim bubnjevima te utopljena u psihodelično plesno iskustvo zvuk je ABOP-a, a sve se to čuje u novom singlu ‘Blue Thunder’. Dosadašnjem opusu stvari pridodaju i dugoiščekivani službeni prvijenac, a uz prvi singl, bend će do koncerta jednom tjedno objavljivati stvari sa službenog izdanja.

ABOP – ‘Blue Thunder’

Prije pet godina skupina individualaca nalazi zajednički jezik na afteru nakon jednog lošeg partyja. ABOP, naš najistaknutiji audio-vizualni bend, samo je kroz koncerte i Youtube snimke postao regionalna koncertna atrakcija. Bend koji prelazi žanrovske granice jednaku pažnju posvećuju vizualnom aspektu, a ABOP je sačinjen redom od vrhunskih glazbenika koji su sami sebe ‘posudili’ iz poznatijih domaćih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi. Ukupno ih je šest, i to Erol (bass), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult). Svaki član jednako je bitan za cjelokupni dojam kakav ABOP na kraju ostavlja kod slušatelja i gledatelja. Bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan prema drugome licem u lice. Savršeno sinkronizirani, točni i čvrsti, ritmično guraju ovu plesnu mašinu.

Prvijenac jednostavno nazvan ‘ABOP’, u izdanju etikete PDV Records, sadrži četiri nove pjesme trajanja nešto manje od 30 minuta. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a mastering Petar Dundov, svjetski poznati techno producent sa zagrebačkom adresom.

Uz neumorne zvukove syntha, puno efekata, bubnjeva i basa dobitna je kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea, te nadasve moćna. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima. Osjetna je i velika doza tj. utjecaj čikaške acid house škole 80-ih kroz cijeli materijal. Dosadašnjem opusu stvari pridodaju i službeni prvijenac, a sve to možete čuti na plesnom podiju Tvornice.

Where Party Ends – After Begins
Facebook / Twitter / SoundCloud

Ulaznice

Ulaznice su 35 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna.

Službena prodajna mjesta:
•    Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
•    Aquarius CD shop, Varšavska 1
•    Dirty Old Shop, Tratinska 18
•    www.entrio.hr