ANDREA ŠUŠNJARA

'Nisam više mala plava, naivna djevojčica'

31.05.2015 u 07:56

Bionic
Reading

Grupa Magazin predstavit će se sa singlom 'Doktore' na ovogodišnjem CMC festivalu, a pjevačica Andrea Šušnjara za tportal otkriva zašto je promijenila boju kose i zašto ne skriva svog dečka

Kako to da je prošlo godinu dana od posljednjeg singla grupe Magazin?
Pjesmu spremali dugo jer se nismo uspjeli uskladiti sa Tončijem zbog raznih obveza. Singl 'Doktore' je poluozbiljna pjesma. Od kad sam ja u grupi Magazin, koketiramo s nekakvim 'catchy' stihovima, a ovoga puta smo se malo pomaknuli od toga i pjesma u nepunih mjesec dana ima preko 300 000 pregleda. Ljudi su nas se očito zaželjeli, jer su reakcije na pjesmu odlične.

Kakvi ste po pitanju doktora? Bojite li ih se?
Izbjegavam ići kod doktora i najgore mi je kad moram vaditi krv, jer kad vidim krv, padam u nesvijest. Doktore volim samo u pjesmi. (smijeh)

Spot je nešto provokativniji od onog što smo do sad od vas mogli vidjeti. Otkud sad ta promjena?
Nije baš sad toliko provokativno (smijeh). Moram i ja pokazati da sam odrasla, da nisam više mala plava, naivna djevojčica, ali nikako nisam za golotinju i vulgarnost. Došla je moda da se pjevačice u spotovima, a i inače, skidaju u ovolikoj mjeri. Čini mi se da su se prije više skidale pjevačice slabijih glasovnih mogućnosti, a danas su i megapopularne pjevačice polugole u spotovima.

Zašto nova boja kose? Jesu li brinete pametnije od plavuša?
Kad si plave kose, možeš toliko gluposti izvaliti da ti to nitko ne zamjeri (smijeh). Zapravo sam prirodna brineta, ali se godinama bojim u plavo. Moram priznati da mi je to dosadilo pa sam se zato odlučila na promjenu imidža. Reakcije su za sada dobre iako nisam postigla boju kakvu sam htjela. No, do CMC festivala bit će onakva kakvu želim.

Kako je dečko reagirao na vašu novu boju kose?
U početku mu je bilo neobično, ali se brzo priviknuo.


Andrea će do CMC-ja vratiti svoju prirodnu boju kose

Jednom ste izjavili da se ne volite gledati na televiziji. Zašto?
Dosta sam sramežljiva i kad sebe slušam na radiju ili gledam na televiziji, uvijek si mislim 'Ajme meni, Andrea, mogla si to bolje reći', tako da ako ne moram, ne gledam se na televiziji.

Pazite li na prehranu i vježbate li?
Treniram u teretani, ali ne pretjerujem u vježbanju kao ni u čemu drugom u životu. Kako dolazi ljeto, pojačala sam treninge. Idem s dečkom u teretanu pa mi je on motivator. Zbog sportske prehrane i treninga super se osjećam.

Kroz Magazin je prošlo puno pjevačica. Tko je, po vama, bila najdraža, najbliskija?
To je dosta nezahvalno pitanje jer ako bilo koju izdvojim, ostale će se naljutiti (smijeh). Bila sam premala kad je u Magazinu pjevala Ljiljana Nikolovska, a kad sam ih počela slušati, s njima je pjevala Danijela Martinović. Svaka od njih je imala hitove, svoju posebnost i ostavila nešto u grupi.

Spomenuli ste djetinjstvo. Čega se najradije sjećate iz tog doba?
Ljetovanja na otoku Visu. Išla bih s bakom i didom od završetka škole sve do početka nove školske godine, tako da najljepše uspomene nosim odande.

Kakvi ste bili kao djevojčica?
Mama kaže da sam bila dobra.

Kao što ste danas?
Valjda sam i sada takva (smijeh).

Jedna ste od rijetkih na sceni koja se ne srami, ne boji pokazati dečka.

Ne znam zašto mnogi iz showbusinessa misle da žena ne može biti uspješna ako ima dečka, muža i dijete. Meni je to glupo, jer su to predrasude. Ne slažem se s tim i smatram da mogu uskladiti svoje privatne, obiteljske obaveze i karijeru. I zašto bih uopće skrivala svog dečka? Nemam što skrivati.