NOVI TRAILER: 'ČAROBNJAKOV UČENIK'

Nicolas Cage brani New York od zlog Horvatha

11.12.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Izašao je foršpan filma 'Čarobnjakov učenik', jednog od većih holivudskih spektakla sljedeće godine

'Čarobnjakov učenik' (The Sorcerer's Apprentice) novi je zajednički projekt Nicolasa Cagea, redatelja Jona Turteltauba i superproducenta Jerryja Bruckheimera (serijal 'Pirati s Kariba'), trija koji je napravio hit 'Nacionalno blago' i njegov jednako uspješan nastavak.

'Čarobnjakov učenik'


Cage u ovoj visokobudžetskoj fantaziji nastupa kao Balthazar Blake, vrhunski čarobnjak iz današnjeg New Yorka (pretpostavljamo da njegove sposobnosti u načelu ipak nisu poznate širokoj javnosti), koji će morati pokušati spasiti Veliku Jabuku od svoga zakletog neprijatelja, zlog i veoma moćnog Maxima Horvatha (Alfred Molina). Međutim, Balthazaru za taj zadatak više nisu dovoljne samo vlastite sposobnosti, nego u borbu uključuje i mladog Davea (Jay Baruchel, 'Tropska grmljavina'), naizgled prosječnog momka u kojem prepoznaje skriveni čarobnjački potencijal.

U filmu nastupaju i Monica Bellucci te mlada Australka Teresa Palmer, koju smo početkom godine gledali uz Adama Sandlera u komediji 'Priče za laku noć'. Bolji poznavatelji filmova Walta Disneyja sigurno se sjećaju da se jedan od segmenata klasičnog crtića 'Fantazija' iz 1940. godine također zvao 'Čarobnjakov učenik', ali novi film, iza kojeg također stoji studio Disney, s tim očito nema praktički nikakve veze.

Prema sadašnjim planovima, 'Čarobnjakov učenik' u naša bi kina trebao stići 5. kolovoza sljedeće godine.