JUNO TEMPLE

Martin Scorsese počastio me ljubavnom scenom na 25. rođendan

18.04.2016 u 09:01

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko godina 26-godišnja Britanka odigrala je niz manjih uloga u filmskim uspješnicama poput Bilješke o jednom skandalu, Okajanje, Tri mušketira, Vitez tame: Povratak, a onda joj se dogodila uloga u odličnoj HBO-ovoj seriji Vinyl, u kojoj njezina nevina pojava nikako nije sporedna. Zanosna Juno Temple kao ambiciozna asistentica u glazbenoj izdavačkoj kući s dekolteom do pupka, entuzijazmom do neba i očima koje ruše prepreke, bar kad su muškarci u pitanju, zavela je i sina Micka Jaggera, s kojim je, kaže, baš na svoj 25. rođendan pred Scorsesejem morala odglumiti vruću ljubavnu scenu. E to je tek bio ludi dan, kaže Temple

Britanska glumica Juno Temple izgleda poput nekog nestvarnog lika iz njezine najdraže priče iz djetinjstva, 'Alisa u zemlji čudesa'. Tako su je, kaže, i odgajali. Kao da na ovom svijetu ništa nije nemoguće. Kći britanskih filmaša, producentice i redatelja, otišla je rano od roditeljskog doma u Engleskoj, u kojoj je pohađala najbolje škole, ravno u Los Angeles i to samo s jednim ciljem. A njemu je zahvaljujući odličnoj izvedbi u 'Vinylu' sve bliže.

A kako je sve počelo?

'Tu večer kad su mi javili da sam dobila ulogu u 'Vinylu' spremala sam se za božićni party. Kinđurila sam se u svojoj sobi u Los Angelesu kad su me svi moji agenti nazvali u isto vrijeme. Rekoh - ovo može biti ili najgora ili najbolja vijest na svijetu. U biti toliko sam se žurila da ne zakasnim na tu zabavu da sam ih samo što prije htjela skinuti s telefona. A onda čujem - dobila si ulogu! Kolabirala sam od sreće.

Naravno da sam odmah probudila cijelu obitelj u Engleskoj u tri ujutro, ali nisam se mogla suzdržati te ne podijeliti taj divan osjećaj. I kad sam čitala pilot serije, mislila sam - pa ovo je vrhunska fantazija. Glumiti ovako slobodnu curu koja ostavlja sve privilegije ugodnog života zbog strasti prema glazbi. Hej, može li bolje? Pa ja sam cijeli svoj život zaluđena sedamdesetima, tom muzikom, odjećom, stilom. Ova uloga bila je stvorena za mene, tako sam se osjećala', objašnjava Temple.


Juno Temple i James Jagger u Vinylu

Njezin otac Julien Temple sedamdesetih je bio punk glazbenik i veliki prijatelj benda Sex Pistolsi. 

Koliko ste znali o tom razdoblju glazbene revolucije zahvaljujući njemu?

Moj otac je živio sedamdesete punim plućima, bio je panker i o tome se u našem domu naveliko govorilo. Odrastala sam s tim stavom koji je usadio u mene -ostani uvijek vjerna sebi. Nemoj u životu raditi ništa što te ne čini sretnom i prema čemu ne osjećaš strast. Znanje je ključ života! Slušaj i uči, uvijek mi je govorio. Imao je privilegiju družiti se s mnogim umjetnicima u svojoj mladosti koji su ga inspirirali za cijeli život.

Jeste li ikad upoznali neke od tih umjetnika?

I ako jesam, bila sam jako mala pa se ne sjećam. Živjela sam u nekom svom svijetu u kojem su sve moje lutke bile živa bića. Imala sam veliku maštu. Najdraže mi je bilo odjenuti se poput kakve ruske izbjeglice i s plastičnom igračkom kucati majci na vrata i moliti je hranu. Nije čudo da sam postala glumica.


S Mickovim sinom Jamesom u siječnju na premijeri serije u New Yorku

S Jamesom Jaggerom već u prvoj epizodi imate vruću ljubavnu scenu?

Da, snimali smo je na moj 25. rođendan. Nisam se nadala da ću taj dan biti gola u krevetu sa sinom Micka Jaggera dok Martin Scorsese režira. Bilo je divlje. Taj dan nikad neću zaboraviti.

Jeste li bili nervozni?

Ne možeš ne biti nervozan u takvim situacijama, ali znala sam koliku moć ima ta scena kad gola u krevetu ohrabrujem muškarca da zagrize pruženu priliku bez dvoumljenja. Usudi se - sad ili nikad. Tim je bio odličan, a kad radite s takvim ljudima, najmanje se uzrujavate jer ste goli u kadru. Zahvaljujući toj sceni koju sam odglumila i na audiciji, i dobila sam ulogu.

Kad ste se doselili u Los Angeles?

Prije sedam godina, kad mi je bilo 19. Roditeljima sam već s 14 rekla što želim, ali oni su bili uvjereni kako je to samo moj hir. Kad su vidjeli da me ne prolazi, objasnili su mi kako ću u Hollywoodu previše puta čuti riječ ne, previše ste niski, previše ste ovo, ono... Ali evo, čula sam ja svašta, ali odustajala nisam. I tu sam sretna. Živim u kućici koja izgleda kao da ste negdje u Louisiani, a ne u Los Angelesu. Ima divan stari trijem i vrt pun divlje trave. Izgrađena je 1920. i pripadala je jednoj glumici. Tako da ima dobre vibracije.

Kako je bilo surađivati s Martinom Scorsesejem i Mickom Jaggerom?

Mick nas je došao nekoliko puta posjetiti na setu. Dobila sam dojam da je jako zauzet, no vidjelo se koliko je uključen u sve detalje i koliko mu ovaj projekt jako puno znači.


Juno s kolegicama iz serije Vinyl Olivijom Wilde i danskom filmskom zvijezdom Birgitte Hjort Sørensen

Thank you @saintlaurentparis_official @wendiandnicole @fionastiles @apolillo @efcollection best #glamsquad ever. ??

A photo posted by Juno Temple (@junotemple) on

Click link in my bio to find out some dope #vinyl news ????????⚡️❤️ @vinyl @hbo

A photo posted by Juno Temple (@junotemple) on

Such an amazing experience. Cannot wait for February! ✌️

A photo posted by Juno Temple (@junotemple) on

Squad. @vinyl ✌️ @tremaineiac @jimmyturbo

A photo posted by Juno Temple (@junotemple) on