FADO POSLASTICA

Mariza po treći put očarala Zagrepčane

04.11.2010 u 11:59

Bionic
Reading

U srijedu je prepuna dvorana Kornati u Hypo centru imala priliku uživati u odličnom koncertu fado dive Marize

Četiri godine nakon koncerta u KD Vatroslav Lisinski, Mariza se vratila u Zagreb, a sudeći već prema gužvi oko Hypo centra, nije bilo sumnje u to da je koncert rasprodan. U devedeset minuta, Mariza je sa svojim peteročlanim sastavom izmjenjivala melankolični fado, u potpunosti podređen njenom snažnom glasu, s ritmičnijim i plesnijim pjesmama u kojima su glavnu riječ nerijetko preuzimali sjajni gitaristi i bubnjar.

Između pjesama Mariza je ostvarivala sjajnu komunikaciju s publikom, održavši malu lekciju iz portugalskog jezika i o porijeklu fada. Priznala nam je da su imali problema s avionima pri dolasku u Zagreb, pa su tako neki članovi došli prijepodne, a neki tek nekoliko sati prije koncerta, no to se nije vidjelo u njihovoj sjajnoj izvedbi.

Nakon gromoglasnog pljeska publike izašli su na bis te izveli još tri pjesme. Umjetnica je počastila publiku i prvom javnom izvedbom pjesme koja će se naći na njenom sljedećem albumu, a izvela ju je s gitaristima bez ozvučenja, 'kako se fado nekad izvodio'.

Za kraj su ponovno izveli Rosa Brancu i cijelo gledalište podigli na noge te ga u plesnom ritmu otpratili u noć.