SRUŠILA SVOJ REKORD

Madonnina svjetska turneja u vrhu po zaradi

04.09.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Madonnina 'Sticky and Sweet' svjetska turneja zaradila je 408 milijuna dolara, što je čini najuspješnijom turnejom ikad za solo umjetnika, objavio je promotor Live Nation

Nakon nastupa u 32 zemlje, 'The Material Girl' je posljednji koncert turneje odradila u srijedu u Izraelu.

Madonna (51) je srušila svoj osobni rekord, postavljen 2006. godine 'Confessions' turnejom koja je zaradila 194 milijuna dolara.

Najuspješnija turneja svih vremena je 'Bigger Bang' turneja The Rolling Stonesa, koja je od 2005. do 2007. godine zaradila 558 milijuna dolara.

'Ona je apsolutno jedan od najvećih izvođača svih vremena', izjavio je Arthur Fogel iz Live Nationa i dodao: 'Činjenica da će ova turneja zauzeti mjesto druge najuspješnije turneje u povijesti našeg poslovanja, govori sve.'

Madonna je u 85 nastupa tijekom turneje privukla tisuće i tisuće obožavatelja, a postavila je čak i rekord u posjećenosti jednog nastupa. Najveću gužvu u povijesti stvorilo je 72 tisuće obožavatelja na koncertu u Zürichu.

U Helsinkiju je pak rasprodala više od 85 tisuća ulaznica, što je najveći pojedinačni nastup jednog izvođača u skandinavskoj povijesti.