AUSTIN, TEXAS

Lovely Quinces na SXSW konferenciji

13.12.2013 u 09:28

Bionic
Reading

SXSW (South by South West), najmasovnija, najznačajnija i najutjecajnija glazbena konferencija i showcase festival na svijetu, koji se svake godine održava u Austinu (Texas) početkom proljeća, u svom 28. izdanju ugostiti će i Lovely Quinces, mladu hrvatsku kantautoricu iz Splita

Festival koji svake godine okuplja oko 250.000 fanova iz cijeloga svijeta, oko 15.000 glazbenih profesionalaca, te više od 2.000 izvođača koji nastupaju tijekom 5 dana u više od 120 klubova u Austinu, razvio se kroz godine u ogromnu glazbenu ekstravagancu, koja osim što okuplja najrelevantnije mlade talente glazbenog biznisa, sve više služi i velikim imenima da održe posebne manje klupske nastupe. Tako su samo u zadnje dvije godine na SXSW nastupali, između ostalih, Bruce Springsteen, Prince, Jay Z, Kanye West, Green Day, Fiona Apple, The Strokes, Motorhead, Nick Cave & The Bad Seeds i mnogi drugi. Osim glazbenog, SXSW ima i izrazito jake filmske i interactive festivale, koji traju paralelno s glazbenim dijelom.

Dunja Ercegović, koja nastupa pod imenom Lovely Quinces, na SXSW će nastupiti točno godinu dana nakon svog prvog ikada nastupa koji je bio 14. ožujka ove godine u zagrebačkoj Močvari. Ogroman uspon Dunja najviše može zahvaliti svom izvanserijskom talentu i sjajnim reakcijama na njezin EP prvijenac 'No Room For Us', koji je nakon objave krajem rujna naišao na fantastične reakcije publike i kritike u regiji, ali i šire. Nakon prve sjevernoameričke turneje u listopadu ove godine, Dunja će se opet zaputiti preko bare na novi niz koncerata u sklopu SXSW festivala i konferencije.

Garaža - 21.11.2013. - Lovely Quinces