ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Škorpioni slažu sa svojom djecom?

17.11.2015 u 09:30

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođena najbolja, a u kojima najmanje pogodna djeca za roditelja Škorpiona? Budući da mnogo toga ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astrološki kriterij obiteljskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu odnosa roditelja i djece za vladajući znak Škorpion!

POVOLJAN ODNOS

Škorpion i Rak

Dijete Rak i roditelj Škorpion uživaju u predivnoj obiteljskoj atmosferi i iskrenom odnosu. Imaju mnogo toga zajedničkoga što će im, s vremenom, obiteljske odnose učiniti još čvršćima. Oboje imaju duboko ukorijenjena politička, vjerska i filozofska uvjerenja, a njihove slične osobnosti čine vrlo sretnu obitelj.

Škorpion i Ribe

Budući da su oboje vodeni znakovi, roditelj Škorpion i dijete Ribe savršeno se razumiju i lako prilagođavaju bilo kojoj društvenoj situaciji. Dijete Ribe sklono je introspekciji i može razumjeti tajnovitu prirodu ovog roditelja. Ribe nude nježnost, ljubaznost i suosjećanje, što Škorpion izrazito cijeni.

Škorpion i Bik

Između njih postoji gotovo mističan odnos. Međusobno uravnotežuju prednosti i nedostatke i tvore skladnu zajednicu. Ova kombinacija može biti puna ljubavi, ali ponekad i obostranog predbacivanja. Imaju puno toga zajedničkog, ali se njihove snažne osobnosti povremeno sukobljavaju.

Škorpion i Djevica

Imaju vrlo kvalitetan odnos. Od samih početaka gaje veliko međusobno povjerenje i poštovanje, dobro se razumiju, vrlo su odani i ne postoji ništa što ne bi učinili jedno za drugoga. Djevicu je lako odgajati bez prisile, jer ima duboko usađen osjećaj odgovornosti i discipline. Ako bi Škorpion upotrijebio jak pritisak, nanio bi ovom djetetu prevelik i sasvim nepotreban stres.

Škorpion i Jarac

Dijete Jarac i roditelj Škorpion mogu jedno drugome pomoći ostvariti cilj sigurne i odane obitelji. Rado se zajedno druže čak i bez puno riječi. Najbolji aspekt ovog odnosa je njihova požrtvovnost i odanost. Ovo je doista jedinstvena kombinacija u kojoj roditelj i dijete uživaju u obiteljskom odnosu.


NEIZVJESTAN ODNOS

Škorpion – Škorpion

Odnos između djeteta i roditelja Škorpiona obično je emocionalno vrlo intenzivan. Jedno od drugoga zahtijevaju mnogo pažnje i razumijevanja. Većinu se vremena dobro slažu, ali kada dođe do sukoba, stvari često izmiču kontroli. U takvim se situacijama oboje znaju ponašati nezrelo i međusobno se ignorirati.

Škorpion i Strijelac

Ako žele da se njihov odnos razvija uspješno, roditelj Škorpion i mali Strijelac moraju si dati dovoljno prostora za slobodu. Morat će biti strpljivi i suzdržani da bi uspostavili potrebnu ravnotežu u svome odnosu. Njihova će obitelj biti puna ljubavi i odanosti sve dok komuniciraju otvoreno i prihvaćaju međusobne razlike.

Škorpion i Blizanci

Očekuju samo najbolje jedno od drugoga, ali ponekad put do zajedničkog cilja nije lak. Roditelj je Škorpion, za razliku od ćudljivog i radoznalog djeteta Blizanca, znatno stabilniji i fokusiraniji na obaveze. Iskreno je posvećen i odan obitelji, dok je mali Blizanac opušteniji i lakomisleniji.

Škorpion i Vaga

Mali će se Vaga opirati pokušajima roditelja da ih odmalena uče o teškim temama i navikavaju na neugodne životne istine. Srećom, Vaga je toliko šarmantna da uspijeva ublažiti ozbiljnost ovog roditelja. Također, znade izvaliti duhovito i diplomatičnu opasku s kojom će prikriti svoj manjak zanimanja za ono čemu je Škorpion želi poučiti.

NEZGODAN ODNOS

Škorpion i Ovan

Dijete Ovan i roditelj Škorpion ne mogu lako formirati skladan odnos. Često se prepiru, što se nerijetko nastavlja i u odrasloj dobi. Oboje vole moć i dominaciju, ali istovremeno imaju volju i sposobnost formiranja stabilne obiteljske atmosfere. Ako nauče surađivati i poštovati kompromis, za njih će biti nade.

Škorpion i Lav

Imaju vrlo snažan i energičan odnos. Škorpion voli biti cijenjen i poštovan, dok Lav teži obožavanju i pohvalama. Skloni su ljubomori ako ono drugo poklanja više pažnje nekom iz okoline umjesto njima. Mali Lav jako voli biti u centru pozornosti, a Škorpionu će mu pružati to zadovoljstvo samo dok je mali.

Škorpion i Vodenjak

Ovaj će 'tandem' morati naporno raditi da bi postigao skladan obiteljski odnos. Škorpion je kao roditelj pomalo strog, a dijete Vodenjak ima neobičan i idealistički pogled na svijet. Iako oboje imaju duhovnih sklonosti, njihove težnje i ciljevi prilično su drugačiji. Kada prihvate međusobne razlike, njihov će odnos biti prepun ljubavi.