POGLEDAJTE TEASER

Julian Casablancas stvorio kratki film uoči koncerta u Tvornici

25.05.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Julian Casablancas i The Voidz predstavit će 27. svibnja kratki film 'Human Sadness' koji prati njihov novi singl skinut s akutalnog albuma 'Tyranny'

Uoči online premijere 27. svibnja, 'Human Sadness' proteklih je tjedan dana imao ekskluzivna prikazivanja u koncertnim prostorima i kino dvoranama u Los Angelesu,
Chicagu, Denveru, Washingtonu, Bostonu, New Yorku, Atlanti, Portlandu, Miamiju, Nashvilleu i Montrealu. Furiozan film u režiji Warrena Fua i Nicholausa Goossena prati čak 10 minuta dugačku pjesmu, a uključuje 'rat, brze aute, svemirske brodove i gole djevojke'. Pušteni teaser otkriva samo djelić onoga što se očekuje u 'Human Sadness'-u:

Film Julian Casablancas i The Voidz izbacuju uoči početka europske turneje koja zasad broji devet datuma i po prvi put uključuje zagrebačku Tvornicu kulture, u koju stižu 8. lipnja. Osim Hrvatske koja je jedina destinacija naše regije bend će posjetiti Španjolsku, Italiju, Austriju, Češku, Francusku, Tursku, Izrael i Švicarsku. Julianov dolazak u Europu uključivat će i obaveze sa svojim starim bendom – The Strokes – s kojima će nastupiti 30. svibnja na Primavera Sound festivalu u Barceloni te 18. lipnja u londonskom Hyde Parku. Set lista na turneji osim pjesama s njihovog zajedničkog albuma 'Tyranny' povremeno uključuje pjesme Strokesa ('Vision Of Division', 'Ize Of The World') i obradu 'Little Girl', suradnje Juliana Casablancasa, Danger Mousea i Sparklehorsea s albuma 'Dark Night Of The Soul'.

Julian Casablancas najpoznatiji je, dakako, kao frontman grupe The Strokes. Njihov debi 'Is This It' pokrenuo je pravi garage rock revival i s pravom se smatra albumom koji je označio gitarističku glazbu na početku novog milenija. Do danas su Strokesi objavili pet studijskih albuma i uz sve turbulencije, uspone i padove ipak ostali među najvećim i najvažnijim rock bendovima današnjice. Julian je 2009. objavio solo album 'Phrases For The Young', a 2013. surađivao s Daft Punkom na odličnom singlu 'Instant Crush'. Niti Strokes, niti Julian Casablancas dosad nisu nastupali u našim krajevima i ovo će biti njegov premijeran dolazak.

Povezani kroz različite glazbene afinitete i prijatelje u New Yorku i Los Angelesu Julian Casablancas+The Voidz protekle su četiri godine funkcionirali kao bend. Iz ljubavi prema ritmičkoj, agresivnoj i pomalo avangardnoj glazbi ispunjenoj modernim i 'catchy' melodijama, stilski šarolikoj i bezgraničnoj svoju su suradnju 'ozakonili' debitantskim albumom 'Tyranny' objavljenim u rujnu prošle godine. Upravljanje i usmjeravanje cijelog benda najviše obavlja frontman i pjevač Julian Casablancas uz kojeg bend čine Jeramy Gritter (gitara), Amir Yaghmai (gitara), Alex Carapetis (bubnjevi), Jeff Kite (klavijature) i Jake Bercovici (bas). U sklopu europske turneje bend će u nekih 20tak dana obići ugledne festival poput Primavera Sounda, We Love Green i istanbulskog One Lovea.

Ulaznice

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 120, a na dan koncerta 140 kuna

Službena prodajna mjesta:

 Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
entrio.hr