DO 15. LIPNJA

Jeftinije na ljetne radionice filma za djecu i mlade

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.06.2013 15:06
  • Objavljeno 07.06.2013 u 15:06
Frooom!

Frooom!

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

I ovog ljeta djeca i mladi mogu zaviriti u svijet filma i naučiti razumjeti ono što se događa na ekranu, ali i iza njega. Jeftinije prijave za radionice FROOOM! vrijede do 15. lipnja, a raspisan je i natječaj za kratki film kojim možete osvojiti besplatnu radionicu

S ciljem promjene koncepta edukacije mladih i osiguravanja kvalitetnog programa u Zagrebu tijekom ljeta, multimedijalna umjetnička organizacija Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagrebapo drugi put organiziraju edukativne radionice o filmu FROOOM! Četiri jednotjedne radionice namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 1. do 27. srpnja, u zagrebačkom kinu Tuškanac, radnim danom od 9 do 15 sati. Za prijave do 15. lipnja, cijena filmske radionice uz popust iznosi 650 kuna, a više o načinima plaćanja pogledajte na stranici frooom.eu

FROOOM! raspisuje i natječaj za najbolji kratki video. Na facebook stranicu Frooom2013 postavite kratki video (u trajanju do 3 minute) kojim objašnjavate zašto volite film i sudjelujte na radionici besplatno. Natječaj traje do 15. lipnja, a za svaku od 4 radionice daje se po jedna nagrada.

Program radionica zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca će korak po korak ući u čaroban svijet filma i razviti dublje razumijevanje filmskih tehnika i sadržaja. Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak (od 8 do 16 sati) tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film.

Za sve to se brinu Boris Bakal (voditelj Bacača sjenki, redatelj i glumac), Bojan Mucko (kulturni antropolog), Mihael Giba (multimedijalni umjetnik), Petra Težak (glumica i dramska edukatorica), Zrinka Kušević (glumica i dramska edukatorica), Adam Luka Turjak (montažer i glazbenik), Mirko Bogosavac (psiholog), Marko Tadić (vizualni umjetnik) i Miro Manojlović (montažer i autor eksperimentalnog filma).

Uz edukativni program, osigurani su i popratni sadržaji radionice koji uključuju koncerte filmske glazbe, intermedijalni program predstava i instalacija, tematske filmske projekcije i 'Sajam dobre volje' posvećen zdravoj hrani i proizvodnji, a kompletan popratni program bit će uskoro objavljen.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!