OLIVER I GIBONNI

'Glazba je važnija od nas dvojice'

29.02.2016 u 07:10

Bionic
Reading

Nove stranice hrvatske diskografije lako bi mogao ispisati zajednički album dvojice naših popularnih pjevača: Olivera Dragojevića i Zlatana Stipišića Gibonnija. Kako saznajemo, njihov se glazbeni uradak već nekoliko mjeseci snima u zagrebačkom i splitskom studiju, a izlazak CD-a očekuje se tijekom travnja. Samo za tportal Oliver je potvrdio suradnju s Gibonnijem, a otkrio nam je i kako provodi duge zimske dane

'Jako sam sretan zbog projekta s Gibonnijem, znamo što želimo i siguran sam da će se album svidjeti našim poklonicima. Bit će to potpuno nove pjesme i nekoliko novih dueta. Ipak, glazba je ta koja je važnija od nas dvojice', kaže Oliver.

Na CD-u će 'pjevati' i jedan drugog pa ćemo tako čuti Gibonnijevu verziju starog Oliverovog hita 'Evo mene među moje', dok će stari morski vuk otpjevati Gibinu pjesmu 'Kad sam nasamo s njom'.

Za aranžmane su zaduženi Nikša Bratoš i Elvis Stanić, a što zbog tajnovitosti projekta, što zbog pjevača koji su svojim respektabilnim opusom obogatili hrvatsku glazbenu scenu, njihov je zajednički projekt jedan od najiščekivanijih albuma ove godine.


Kad nije u studiju, Oliver najradije provodi vrijeme s unucima: osmogodišnjim Dujom, petogodišnjim blizancima Lucijom i Tonijem te najmlađom Margitom koja ima godinu dana. Uloga četverostrukog djeda, kaže, toliko ga ispunjava da ponekad ne može vjerovati kako mu sati s njima brzo prolaze.

Unatoč tome što je prošlog prosinca napunio 68. godina, Splićanin i dalje neumorno radi, doduše manjim intenzitetom nego prije, a jedino mu vrijeme ne ide na ruku.

'Nisam baš više toliko mlad. Postao sam pravi meteoropat i ova učestala južina mi zna djelovati na raspoloženje. Kad sam na svom škoju, Vela Luci na Korčuli, najbolje se osjećam. Bio sam sad u prvom mjesecu tamo, a iako je pusto jer nema previše ljudi, odmorio sam se i napunio dušu', rekao nam je Oliver kojeg s Gibonnijem uskoro čekaju mnogobrojne promocije novog albuma, a možda i pokoja koncertna turneja.