U JUTARNJEM TERMINU

Emisija 'Vita jela, zelen bor' bilježi zavidnu gledanost

18.01.2016 u 17:01

Bionic
Reading

Kontaktna emisija Hrvatske radiotelevizije 'Vita jela, zelen bor', koja se emitira od rujna prošle godine, u samo je četiri mjeseca prikazivanja stekla vjernu publiku te je u prosjeku svakoga dana prati oko 150 tisuća ljudi, što odgovara stanovništvu grada veličine Rijeke

Visoku gledanost s obzirom na to da je riječ o jutarnjemu terminu, radnim danom od 9 sati, emisija može zahvaliti prije svega sjajnoj ekipi koju čine urednica Jagoda Martinović te Marina Medved Pulić, Miljenko Cvitković i Sanja Brajković. Njih su gledatelji prepoznali kao svoje odvjetnike u traženju rješenja za različite probleme iz svakodnevnoga života.

'Ciljna nam je skupina najšire gledateljstvo, stoga su i teme koje obrađujemo namijenjene našoj publici, primjerice što učiniti ako naslijedite dug, ako imate probleme s razdjelnicima za radijatore koje ste morali ugraditi, a sad dobivate još više račune, zamjena identiteta i slično', kaže Jagoda Martinović

Emisija stoga nastoji dati odgovore gledateljima na njihove konkretne probleme, posebice kad ne znaju na koju se adresu obratiti, što je čest slučaj kad je riječ o birokratskim problemima. Mnoge teme koje se obrađuju u emisiji stoga nameću sami gledatelji čije su reakcije vrlo dobre te koji se neprekidno javljaju i predlažu. 'Teme su, dakle, sve ono što muči većinu nas, a dobre su reakcije posljedica uspješne interakcije ekipe emisije i onih kojima je namijenjena', istaknula je Martinović.

Marina Medved Pulić, jedna od voditeljica kaže kako je jedan od najčešćih problema koji muče gledatelje birokracija, odnosno to što ljudi ne znaju komu se obratiti za pomoć, stoga gledatelje nastoji uputiti na pravu adresu. 'Najbolji je osjećaj kad vidimo da smo uspjeli pomoći našim gledateljima zbog kojih sve ovo radimo. To nas podsjeti zašto je divno biti novinar', rekla je.

Da je emisija prepoznata, govore i podaci o gledanosti, koja je posljednjih nekoliko tjedana u porastu, a najveća je gledanost bila čak 220 584 gledatelja, odnosno 5,4 posto općega stanovništva, koliko je pratilo na 4. siječnja ove godine. Emisija 'Vita jela, zelen bor' svojom solidnom gledanošću i odgovaranjem na potrebe gledatelje u pravome je smislu uspješan javni sadržaj Hrvatske radiotelevizije.

Pored spomenutih urednika i voditelja emisiju također još stvaraju i Branko Pokrajčić, Mirela Micek, Ana Malbaša, Barbara Majstorović, Saša Užarević, Ksenija Foretić i Zoran Nikolić.

412508,412482,411725,411456