NOVI POSLOVNI IZAZOV

Dubravko Šimenc:' Ostvario sam želju da radim sporstku emisiju'

02.01.2016 u 19:42

Bionic
Reading

Od sutra ćemo proslavljenog hrvatskog vaterpolista i nositelja dviju olimpijskih medalja, Dubravka Šimenca gledati u novoj ulozi. Neće otići daleko od svoje ljubavi - sporta, već će na novom vjerskom kanalu Laudato televiziji uređivati i voditi emisiju 'Dudo i prijatelji' koja će govoriti o sportskim uspjesima malih i velikih sportaša. Ispričao nam je kako se našao u televizijskim vodama i kako se pripremao za svoj novi poslovni pothvat

'U neformalnom razgovoru s gospođom Ksenijom Abramović prije nekoliko godina dao sam podršku njezinoj Laudato web stranici. Mislim da je to lijepa priča, da u televizijskom prostoru Hrvatske imamo program koji je kvalitetan, a vezan je uz Crkvu i pozitivu. U tom ozračju predložio sam joj da napravimo emisiju iz sporta koja bi se zvala 'Dudo i prijatelji', za koju bih pronalazio sportaše, djecu koja su već prvaci svijeta, Europe u nekim sportovima, napravili bismo reportažu o njima, a dovodio bih u studio prijatelje, vrhunske sportaše pout Gorana Ivaniševića, Duje Draganje i mnoge druge. To mi je bila velika želja raditi, a gospođa Abramović je objeručke prihvatila', ispričao nam je.

Dodaje da se nikad nije školovao za televizijski posao, ali da ima ljubav, srce i dušu napraviti nešto dobro za Hrvatsku i sport kroz tu emisiju.
'Mislim da je koncepcija emisije već viđena, to nije ništa novo, ali znam da postoje mnoga djeca koja se bave sportom, znam da su uvjeti teški, loši i želim sportsku i širu javnost senzibilizirati za sport. Primjerice, u Karlovcu sam našao gimnastičara koji je u teškim uvjetima postao prvak Hrvatske i ima veliku želju da vidi svoje idole poput Filipa Udea i da jednog dana dođe do Olimpijade', ističe sportaš.

Prva emisija bit će prikazana sutra, sve se emisije snimaju i bit će ih desetak.
'Tražimo sponzore za emisiju jer moramo pokriti troškove. Primjerice, otišli bismo do Tomislavgrada jer tamo ima djevojčica koja igra košarku i kojoj je želja igrati za Hrvatsku, a koju bismo doveli ovdje. To ne bi bilo bacanje novca, nego ulaganje u pozitivnu priču i nešto bi se pozitivno napravilo za sport i pokazalo kakav je sport - kvalitetan i jak. Kao sportaš koji je bio na sportskoj Himalaji, slikovito ću opisati da na ekspediciju ide ekipa od 30 ljudi. Dvoje ih se popne na najviši vrh svijeta, ali nisu manje važni oni koji su bili s njima u toj ekspediciji. To je sport. U sportu ima jako puno mojih prijatelja koji su završili kao ja na sportskom Olimpu, a puno i onih koji su se bavili vaterpolom, sportom kojim sam se ja bavio, a danas su ugledni ekonomisti, liječnici, pravnici... Htio bih sve to uklopiti u lijepu sportsku priču', izjavio je Šimenc.

Nije se, kaže, posebno pripremao za televizijski posao.
'Moja dobra sportska vibra i nagon tjerali su me, a vidjet ćemo kakve će biti prve emisije (smijeh). Očekujem pozive ljudi koji to puno bolje rade od mene, ali će sigurno biti drago, simpatično, iskreno i iz srca napravljeno', poručuje. Tremu je, priznaje, imao veliku.

'Sva sreća da se emisije snimaju, ali nismo puno ponavljali, vjerujte. Pogotovo sa Sandrom Dubravčić koju znam odmalena. Gospodin Marko Lasić poklonio mi je špicu za emisiju koja je napravljena jako profesionalno, a riječ je o Neredovoj navijačkoj pjesmi 'Srce vatreno'. Vjerujem da će emisija imati dobar odjek', izjavio je.


Dubravko je omiljen među sportskim kolegama, ali i glazbenicima


Redovito prati razna sportka natjecanja, a kroz emisiju koju će voditi želi sportsku i širu javnost senziblizirati za sport