OSMA OBLJETNICA SMRTI

Danijela Dvornik se prisjeća: Zašto smo toliko voljeli Dina

  • Autor: I.Č.
  • Zadnja izmjena 07.09.2016 12:49
  • Objavljeno 07.09.2016 u 10:19
Dino Dvornik

Dino Dvornik

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Osam godina prošlo je od Dinove prerane smrti, a na današnji dan prisjetili smo se zašto smo ga toliko voljeli. Nije u pitanju bila samo vrhunska glazba koju je stvarao. Dino je bio iskren do srži, a jednom je u tek nekoliko riječi, kako je to samo on znao, opisao svoj put. 'Ima san 23 godine, mlad, bila mi je kristalna glava. Nisan bija otrovan ni sugestijama s raznih strana ni drogama ni duvanom ni ljudskim zlobama... Bija sam mlada dušica koja je obožavala glazbu i radija san to s guštom. I to se isplatilo. Posli je tribalo hranit familiju, bojao san se, klizija san, pada san, vraća san se...', rekao je godinu dana prije svoje smrti

'Znaš, ponekad se pitam je li baš moralo toliko dugo bez tebe. Probaj zamisliti kako je teško voziti se noću kroz pusti grad u društvu gospođe samoće', stihovi su jednog od njegovih prvih hitova i najljepših pjesama 'Ljubav se zove imenom tvojim'. A imenom Dino Dvornik zapečaćeno je jedno od najoriginalnijih razdoblja hrvatske glazbene scene. Iskren u svemu u životu, ponajviše u glazbi, Dino je pronašao put do svih. Kod njega, omiljenog osobenjaka hrvatske estrade, nije vrijedila ona - ili ga voliš ili mrziš. Svi su ga voljeli. I tako će biti zauvijek. Vrlo dobro zna to i Danijela Dvornik te se na Dinovu godišnjicu uvijek zatekne na otoku Braču. Tako je bilo i ovaj put.

'Na njegov rođendan koji smo uvijek slavili tu u Sutivanu imam neke svoje male rituale, no kad je godišnjica smrti u pitanju, nisam od puno riječi. Ne obilježavamo te bolne dane, samo one vesele koje je Dino volio', kaže Danijela Dvornik, još jednom potvrdivši onu naviku koju su imali u familiji Dvornik da godišnjice nisu važne. Važno je imati nekog u srcu. A Dina imaju u srcu mnogi i osam godina nakon njegove smrti, što dokazuju mnogi postovi njegovih obožavatelja na društvenim mrežama.

Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell


Dino, Danijela i Ella 2005. godine

'Strast za glazbom koju je on imao nikad ne umire. Eto, danas ga nema, nema ga već osam godina. Prihvatila sam život bez njega, ali opet s njim. Tu je on. Čujem ga svaki dan. Ne prođe dan da ga se ne spomene. Fali. Danas živim totalno drugačiji život, ali vodim se njegovim životnim postulatima. Znam da se on i dalje brine za mene, ali nam se pogledi ne susreću. Znam ja da me nekom svojom silom pazi i usmjeruje. I do sada nemam zamjerke. A vjerojatno ni on. Valjda je tako trebalo biti. Nije on gore usamljen, znam da ima ekipu i da je konačno sretan u okruženju koje ne bi imao u ovom zemaljskom životu. Dino... riječi nisu važne, sve znaš...', napisala je Danijela na Dinov rođendan 20. kolovoza.

Dino Dvornik - Ti si mi u mislima
Dino Dvornik - Ljubav se zove imenom tvojim
Dino Dvornik - pogreb na Mirogoju u Zagrebu

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!