MUKE RODITELJSTVA

Zvuči nevjerojatno, ali oni se zauvijek odriču seksa!

05.03.2014 u 10:25

Bionic
Reading

Kako pokazuje najnovije istraživanje, neki se parovi nakon rođenja djeteta zauvijek odriču seksa, a mnogima je to i tabu tema

Nakon rođenja djeteta, roditelji (posebno majke) razmišljaju o dječjim imenima, dojenju i besanim noćima. Seks je, kako se čini, posljednja stvar na pameti novopečenih roditelja. Naime, kako pokazuje najnovije istraživanje, jedan od četiri para nakon što dobije dijete, odriče se seksa zauvijek!

Seks, kako su izjavili sami roditelji u istraživanju, postaje tabu tema. Jedan od pet muškaraca priznaje da jako teško može zamisliti i poželjeti seks s partnericom nakon rođenja djeteta.

Žene su još nervoznije, a 44 posto njih priznaje kako ih sama pomisao na seks čini tjeskobnima. Gotovo 40 posto muškaraca i žena strahuje da seks neće biti kao prije, što u njima izaziva neugodne emocije i otpor prema seksu, pokazuje istraživanje tvrtke Kegel8.

'Prvi seks nakon rođenja djeteta zapravo je jako teška tema za mnoge roditelje. Muškarci ne žele vršiti pritisak na žene, a nove mame nisu spremne. Jedino moguće rješenje situacije je iskrena i otvorena komunikacija. Oboje trebaju reći sve što imaju i potom se trebaju dogovoriti', savjetuje stručnjakinja Jane Wake.