HELENA BONHAM CARTER

Zvijezda Netflixove serije otkrila male beauty tajne svog mladolikog izgleda

17.12.2020 u 23:04

Bionic
Reading

Glumica Helena Bonham Carter njeguje prilično osoban stil, ne trudeći se izgledat niti pretjerano uredno, niti savršeno pa je možemo vidjeti i razbarušene kose i namjerno razmazane šminke. Kakva god da se pojavi, zrači samopouzdanjem, jer dobro zna što radi. Zvijezda Netflixove serije 'Kruna' otkrila je za časopis InStyle svoj male beauty tajne, koje uključuju i puno sna

Nesavršenu šminku Bonham Careter je oduvijek smatrala najboljom pa je stoga razmazuje. Za šminkanje koristi maskaru, olovku za oči i podlogu, a voli i slojevite ruževe mekane teksture. Veliku pažnju daje i mirisima koji jako utječu na njemo raspoloženje. Aromaterapijska ulja za kupanje automatski je kaže smiruju.

Što se jutarnjih rituala tiče, probala je jednom tri dana zaredom sa sokom od celera, ali to je na kraju letjelo kroz prozor.

'Uvijek se vraćam svom uobičajenom receptu: šalica čaja s kravljim mlijekom, zatim dvije šalice Nespresso kave s pjenastim mlijekom i na kraju kaša s bademovim maslacem i medom, a volim i hladni jogurt i voće', kaže za InStyle glumica.

  • +15
Helena Bonham Carter Izvor: Profimedia / Autor: NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Za šetnju crvenim tepihom važno joj je osjećati se osnaženo, a da bi to mogla važno je čvrsto stajati na zemlji. Stoga su joj na crvenom tepihu najvažnije cipele.

Što se njege kose tiče, friziranje svaka dva tjedna prepušta svojoj staroj prijateljici, a kad to mora činiti sama, nakon pranja kosu stavi u uvojke kako bi dobila volumen. Veliki je ljubitelj i suhog šampona koji joj kosu čini debljom u korijenu i daje joj određenu visinu. Voli i razni pribor za kosu i kaže da ima gomilu ukosnica s riječima, biserima i iskricama pa kad ih stavlja na kosu osjeća se kao da kiti bor.

U prvoj sezoni serije 'Kruna' cijeloj je glumačkojo postavi lice tretirano kisikom, jer im je rečeno da će tako izgledati mlađe.

'Napune vas i naprave da nekoliko sati izgledate svježije, ali učinak ne traje baš dugo', kaže 54-godišnja Bonham Carter kojoj je draži njen osobni ritual za mlađi izgled.

'Ljudi kažu da izgledam jako dobro, a to je zato što puno spavam, što je najbolja potpora kolagenu koju možete zamisliti. Nevjerojatno je da išta uspjevam postići s obzirom na to koliko spavam. Kako bih pomogla proizvodnji kolagena spavam osam ili devet sati noću, a drijemam i danju', otkriva tajnu mladolikosti glumica.