HELENA BONHAM CARTER

Slavna glumica nosi odjeću hrvatske dizajnerice

20.03.2015 u 16:58

Bionic
Reading

Helena Bonham Carter, poznata britanska glumica koju smo mogli vidjeti u filmovima 'Klub boraca', 'Harry Potter' ili 'Pepeljuga', voli neobičan modni stil, u što se savršeno uklapaju kreacije benda Xenia Design, iza kojeg stoji hvaljena međimurska modna kreatorica Ksenija Vrbanić

Helenu Bonham Carter (48) teško je ne primijetiti.

Britanka koju mnogi pamte po ulozi zastrašujuće čarobnice Bellatrix Lestrange iz 'Harryja Pottera' privlačila je pozornost šećući londonskim ulicama u zanimljivom crnom kaputu neobičnog kroja koji je osmislila Ksenija Vrbanić.

Glumica obožava avangardan modni izraz koji koketira s gothic stilom, punkom, ali i viktorijanskom modom, a njezine su kombinacije uvijek vrlo smjele i totalno drukčije. Otkačeni kaput naše Ksenije upotpunila je neobičnim cipelama s platformom, lepršavom suknjom i upečatljivom torbom.

Ksenija Vrbanić, modna kreatorica i vlasnica brenda Xenia Design, još se 1986. upustila u modne vode te je iste godine osnovala Studio za dizajn odjeće, prvi takav u bivšoj Jugoslaviji.

Njezina modna vizija prihvaćena je ne samo kod nas, već i u inozemstvu, što potvrđuje i osebujna Helena, inače bivša partnerica redatelja Tima Burtona. Slavni je par u prosincu prošle godine iznenadio mnoge objavom da se razilaze nakon 13 godina veze i dvoje djece, sina Billyja i kćeri Nell.