SLATKI ZRINJEVAC

Zrinjevac se pretvara u čarobnu pozornicu na otvorenom

30.11.2023 u 17:47

Bionic
Reading

Glazbeni paviljon, u zagrebačkom parku Zrinjevac, u sljedećih mjesec dana pretvara se u čarobnu pozornicu na otvorenom, a Zrinjevac odijeva svoju sjajnu blagdansku odoru i postaje Slatki Zrinjevac. Sve počinje u subotu, 2.12. oko 19:30 sati kada će se tradicionalno upaliti adventske svjećice i tako označiti službeni početak adventskog slavlja u Zagrebu

Glazbeni paviljon, u zagrebačkom parku Zrinjevac, u sljedećih mjesec dana pretvara se u čarobnu pozornicu na otvorenom, a Zrinjevac odijeva svoju sjajnu blagdansku odoru i postaje Slatki Zrinjevac.

Paviljon izgrađen u prošlom stoljeću, jedan je od simbola Zagreba, a često njime odzvanja glazba, koja može razgaliti svako srce. Tako će biti i ovoga prosinca, a glazbeni program 2. prosinca otvara Ante Gelo s bendom (Iva Ajduković, Alen Đuras, Josip Palameta, Goran Kovačić, Nino Krznar, Mario Klarić), koji će uvesti publiku u adventski šušur uz odličnu zabavu, obilje plesa i dobrog raspoloženja.

U danima koji slijede svoje će vještine pokazati mnogi DJ-evi čijim venama teče feel good glazba. Neki od njih su DJ Ivica Premec, DJ Xxxtended, DJ Tom Saloonski, DJ Marko Bezjak aka DJ eM Bee i DJ Mental Blue. Višestruko nagrađivani saksofonist Ivan Premelč svoj će originalni glazbeni pečat ostaviti na Zrinjevcu baš na Božić, a glazbena skupina La Papa (čelo, ukulele i virtualni bubanj) stručnjak je za dobru zabavu - repertoar koji sviraju pokriva sve od klasike, jazz standarda pa do najnovijeg popa ili rocka.

Posjetitelji će moći zaplesati i uz svirke uživo uz grupe Eter i Fighting Fish te Gramophonix, a 9.12 posjetiteljima će darovati cjelovečernji koncert Tatjana Matejaš Cameron - Tajči.

Slatki Zrinjevac postaje i najpopularnija gastro oaza, mjesto druženja i skupljanja trenutaka, od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom od 12 do 24 h, subotom od 10 do 24 h te nedjeljom od 10 do 23 h. Osim bajkovitog uređenja, inspirativne glazbe i suvenira 'to go', posebno kad se u večernjim satima 2.12. upale najiščekivanije lampice i označe početak Adventa, na Slatkom Zrinjevcu osjetit će se primamljivi mirisi delicija, koje pripremaju naši vješti chefovi.