HIT U NASTAJANJU

Već je osvojio modne ovisnice: Zaboravljeni denim trend vraća se na velika vrata

30.11.2023 u 14:52

Bionic
Reading

Godina na zalasku bila je vrlo blagonaklona prema trapericama i materijalu denima općenito, a takav trend nastavlja dominirati modnom scenom i u narednim mjesecima

Od vrećastih modela inspiriranih kargo hlačama do verzija niskog struka koje evociraju nulte godine, 2023. godinu obilježili su brojni povratnički modeli traperica, čijoj ćemo popularnosti nesumnjivo svjedočiti i u novoj kalendarskoj godini pred nama.

Među novim-starim siluetama traperica kakve posljednjih mjeseci uvjerljivo drmaju modnom scenom, pojavljuje se pomalo zaboravljeni denim trend koji će, po mišljenju brojnih, 'eksplodirati' u narednim mjesecima.

  • +12
Ukrašene traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ovoga puta nije riječ o silueti traperica iz 90-ih ili 2000-ih s koje su se dizajnerski brendovi zabavljali skidati prašinu, već o načinu nošenja traperica koji je bio vrlo popularan početkom 10-ih godina.

Riječ je o zarolanom porubu koji je, više od praktičnog i brzog načina skraćivanja traperica, u posljednjem desetljeću postao način afirmacije osobnog stila.

Povratak traperica sa zarolanim nogavicama

Posljednjih tjedana u modnim trgovinama ponovno se pojavljuju traperice s namjerno zarolanim rubovima, koje su dizajneri osmislili kao takve. Okus onoga što bi trebao biti prvi veći denim trend u novoj godini.

Detalj zarolanih nogavica sada je vrlo širok i najpoželjniji na trapericama širih nogavica.

Dužina zarolanih nogavica diktira način nošenja. Verzije koje sežu do gležnja kombiniraju se s cipelama s remenčićima, bezvremenskim čizmama na petu, sa špic vrhom i minijaturnom petom kitten za trendi look. Ako zarolane nogavice padaju na stopala, nosive su uz pregršt trendovskih modela obuće, od balerinki do retro tenisica i mokasinki.