ZADIMLJENA ČETVORKA

Znate li koji su horoskopski znakovi najtvrdokorniji pušači?

27.06.2021 u 12:00

Bionic
Reading

Svi su znakovi donekle skloni konzumirati duhanske pripravke, no nekima je lakše ostaviti se pušenja, dok se drugi nikako ne mogu othrvati toj pošasti. Pogledajmo tko su najtvrdokorniji pušači!

Blizanci

Znak Blizanaca u astro medicini ravna plućima pa bi se upravo njegovi pripadnici morali ponajviše kloniti duhanskih isparavanja. No, oni slabo mare za opasnost po pluća. Zbog nervoze, radoznalosti i potrebe da probaju sve za što su čuli, rano postaju pušači, a budući da im manjka snage volje, njihovi pokušaji odvikavanja uglavnom padaju u vodu.

Vaga

Cinici kažu da Vagama nije teško odviknuti se od pušenja: čine to svakih par tjedana. Iako su svjesne zdravstvene i estetske štetnosti pušenja, nemaju dovoljno upornosti i integriteta da trajno provedu u djelo odluku o prestanku udisanja duhanskog dima. Osim toga, vole se uklopiti i oponašati prijatelje i znance-pušače. No, jedan od njihovih brojnih "konačnih prekida" mora i upaliti.

  • +3
Naomi Campbell rođena je 22. svibnja 1957. u znaku Blizanaca Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

Škorpion

Neizmjerno su tvrdoglavi, uporni i principijelni. Kad nešto žele, napravit će sve da to postignu, no samo ako je odluka istinski njihova. Poruke liječnika i Ministarstva zdravstva živciraju ih i tjeraju na otpor, dakle i na nastavak pušenja. Ujedno uživaju u onome što im šteti. Nužno je da sami pronađu motiv za odvikavanje - primjerice, da netko njima blizak teško oboli ili da sami osjete sumnjive simptome.

  • +11
Julia Roberts rođena je 28. listopada 1967. u znaku Škorpiona Izvor: EPA / Autor: WARREN TODA

Jarac

Pesimistični i turobni Jarci sami sebi "liječe" nikotinom potištenost i tjeskobu. Ujedno su i vrlo tvrdoglavi i odbijaju tuđa upozorenja i nagovaranja na bacanje duhanskih proizvoda u smeće. No, sretna je okolnost to što nisu autodestruktivni i nerazumni. Donesu li odluku o trajnom raskidu s duhanom, primjerice ako se temeljito uplaše bolesti, stisnut će zube i zauvijek ga se okaniti. Želite li im pomoći, ne naređujte im, nego ih nenametljivo podržavajte u naumu.