ZAKOPANO BLAGO

Ženski ormar krije 22 stvari koje se nikada ne nose

26.01.2011 u 11:04

Bionic
Reading

Ženski ormari pretrpani su raznom odjećom i obućom, pa i ne čudi da se većina žena zapravo ne snalazi najbolje u njima te da im rijetko uspijeva nositi sve što posjeduju

Prosječna žena u svom ormaru ima otprilike 22 krpica koje krije u svom ormaru, ne nosi ih, ali i ne želi baciti, pokazalo je najnovije istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, piše Daily Mail. Milijuni se troše na stvari koje se u dućanima čine kao odlična ideja, no već po povratku kući pokaže se da su promašaj. Najčešći razlog takvoj kupnji je nepromišljenost i brzina, tvrdi 45 ispitanica.

Iako im stvari koje ne nose zapravo samo smetaju u ormaru, tek svaka osma žena redovito čisti svoje ormare. Traperice su najčešći komad odjeće koji leži u ormaru iako ga se ne nosi. Čak 88 posto žena priznaje da u ormaru ima barem jedne traperice koje nikada ne nosi. Svaka peta žena ima čak šest pari cipela koje nikada ne nosi, a gotovo svaka ima top u kojem se u javnosti ne bi pojavila ni mrtva.

Više od pola ispitanih tvrdi da ih krivnja zbog trošenja novca sprečava da bace višak stvari. Njih 41 posto zaklinje se da će smršaviti kako bi ponovno koristilo nenošenu odjeću, a 17 posto čuva neke komade u nadi da će se moda ponovo vratiti.

Ni muškarci nisu puno bolji. Oni su svom ormaru kriju 19 komada robe koju nikada ne nose. Uzrok je najčešće impulzivna kupnja, najčešće na rasprodajama.