ISTRAŽIVANJE

Žene više eksperimentiraju s istim spolom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.03.2011 14:24
  • Objavljeno 04.03.2011 u 11:26
lezbijke

lezbijke

Izvor: Corbis / Autor: Blue Image

Veliko istraživanje o seksualnosti, kada, s kim i na koji način to radimo, a koje je provodio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti te Centar za nacionalnu statistiku, otkrilo je da se nevinost ponovno vraća u modu te da žene u većem postotku isprobaju homoseksualnu ljubav nego muškarci

Istraživanje je provođeno putem intervjua na 13.500 muškaraca i žena u dobi od 15 do 44 godine.

Rezultati su otkrili da se postotak muškaraca koji u dobi od 15 do 24 godine još nisu imali seksualne odnose popeo sa 22 iz 2002. godine na 27 posto, a žena sa 22 na 29 posto.

Voditeljica istraživanja Anjani kaže da mladi ne samo da nisu prakticirali vaginalni seks, već nijedan oblik seksa. Možda je razlog kasnijem stupanju u seksualne odnose bolja edukacija, ali i razne poruke o suzdržavanju od seksa, a možda jednostavno mladi nisu bili potpuno iskreni u davanju odgovora.

Tom & Dee Ann McCarthy/CORBIS

Tom & Dee Ann McCarthy/CORBIS

Izvor: Corbis / Autor: Tom & Dee Ann McCarthy/CORBIS

Nevinost je opet u modi

'Tako su nam rekli, a mi odgovore moramo prihvatiti s povjerenjem', kaže Chandra.

Istraživanje je također pokazalo da je vaginalni seks prakticiralo 98 posto žena u dobi između 25 i 44 te 97 posto muškaraca. Kad je oralni seks u pitanju, njega je u toj istoj dobi isprobalo 89 posto žena i 90 posto muškaraca, a analni seks isprobalo je 36 posto žena i 44 posto muškaraca. Svi ti podaci odnose se na heteroseksualne parove.

Zanimljivo je i da su žene sklonije eksperimentiranju u seksu, pa je istraživanje pokazalo da žene u dobi od 15 do 44 imaju dva puta više šanse da dožive homoseksualni seks nego muškarci. Drugi podaci govore da žene koje su imale četiri ili više seksualnih partnera u životu također više eksperimentiraju s istim spolom, za razliku od žena koje su imale samo jednog partnera.

Zanimljivo je i da je postotak muškaraca i žena koji su se deklarirali kao hetero ili homo otprilike isti, dok je postotak žena koje se deklariraju kao biseksualke tri puta viši nego kod biseksualnih muškaraca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi