ZANIMLJIVIJE IM JE

Žene radije biraju žensko nego muško društvo

06.09.2011 u 07:25

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje pokazuje da se žene puno bolje zabave kada izađu van s prijateljicama nego s dečkom ili suprugom

Iako gotovo sve žene koje nisu u vezi uzdišu za svojim savršenim muškarcem, činjenica je da se nježniji spol uvijek bolje zabavlja s pripadnicama vlastitog klana. Najnovije istraživanje otkriva da se trećina žena bolje zabavi u ženskom nego u muškom društvu. Petnaest posto žena potajno priželjkuje provođenje večeri s prijateljicama, a ne sa svojim muškarcem.


Rezultati su to istraživanja koje je provela kompanija Green, piše Female First. U istraživanju su sudjelovale žene u dobi od 18 do 65 godina. Uočeno je da žene više vole žensko društvo jer u takvom okruženju mogu biti točno ono što jesu, bez potrebe da nekoga impresioniraju.

Pedeset i tri posto ispitanica svoje prijateljice doživljava kao članove obitelji, a 25 posto njih smatra da su njihove prijateljice duhovitije od njihovih partnera; 35 posto žena priznaje da se bolje nasmije u ženskom nego u muškom okruženju.

Više od polovice ispitanica priznalo je da se su uz prijateljice osjećaju sigurnije nego uz partnere, a žensko društvo čini ih i opuštenijima te im jača samopouzdanje. Uza sve to, kako pokazuje istraživanje, žene će prije povjeriti važnu tajnu prijateljici nego dečku ili suprugu.

'Žene su jedna drugoj podrška. Bolje se razumiju i prijateljice ostaju za cijeli život, a većina muškaraca ipak ne. Ovakvi rezultati nisu iznenađujući jer su neka prijašnja istraživanja pokazala da nas prijateljice održavaju mladima i zdravima. Zbog svega toga, žene vole žensko društvo', prokomentirala je rezultate istraživanja psihoterapeutkinja Christine Webber.