DOBAR IZGLED JE VAŽNIJI

Žene ne padaju na frajere u bijesnim automobilima

19.06.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Muškarci slobodno mogu pospremiti novčanike i uštedjeti nešto novca jer čini se da skupi automobili više ne impresioniraju djevojke

Ako dobro izgledate, ne morate se više zamarati autima, bit ćete jednako privlačni suprotnom spolu i bez njega. Neke iznenađujuće spoznaje donosi popularna TV emisija 'Top Gear Australia', u kojoj su znanstvenici mjerili moždanu aktivnost žena vezano uz muškarce, a ovisno o automobilu koji su oni vozili.

Studijom je testirana reakcija na luksuzni sportski automobil, pick-up, terenac, tunirani street auto i klasični oldtimer. Muškarac s krizom srednjih godina neće zadiviti djevojke skupim Porscheom, osim ako nije bio u pratnji predivne mlade žene, pokazali su rezultati.

Novac ne može kupiti skromnom trgovcu seksualnu privlačnost jer on nije uspio potaknuti pozitivan odgovor ni u kojem od vozila. Privlačnost prosječnog obiteljskog čovjeka dramatično je porasla u gotovo svakom autu, dok je zgodni surfer ostao vrlo privlačan ženama čak i bez vozila. Mlada frajerčina prošla je bolje u svom tuniranom Nissanu Skyline nego u skupim sportskim autima.

Jedno od najvećih iznenađenja pokazao je klasični MG Roadster, koji je više pozitivnih reakcija žena izazivao prazan nego kad bi u njemu vidjele muškarca. Stručnjaci Neuro Insighta proveli su pokus koji bi trebao dati odgovor na tvrdnju da automobil čini čovjeka. 'Svaki auto znatno će doprinijeti da obiteljski čovjek izgleda bolje', rekao je Peter Pynta iz Neuro Insighta. No, nije to njegov jedini zaključak. 'Ako ste zgodan momak, ne zamarajte se tim', dodao je Pynta.

Strpite se malo s prenamjenom novca ušteđenog nekupovinom skupog auta za plastičnu kirurgiju. Možda financijskim oporavkom autoindustrije istraživanja donesu nove/stare rezultate.