MODNI NOVITETI

Žene diljem svijeta pomalo odbacuju ove čizme, a zamijenit će ih puno uzbudljiviji modeli

13.09.2018 u 06:36

Bionic
Reading

Sezona gležnjača je ispred nas, a prije nego što počnete tragati za modelom kojim ćete se počastiti ove jeseni, bilo bi dobro provjeriti koje će to donedavne trendi gležnjače uskoro otići u zaborav, kao i koji će ih modeli zamijeniti na gradskim ulicama. Maloprodajna analitičarka i direktorica stranice Edited, koja se bavi analiziranjem popularnosti brendova, odjeće i modnih dodataka na tržištu, Katie Smith, otkrila je koji model gležnjača ove sezone izlazi iz mode

Odgovor je - gležnjače od umjetne kože. Iako su prisutne u jesenskim kolekcijama Toma Forda, Dolce & Gabbane i Michaela Korsa, prodaja gležnjača od umjetne kože pala je za 40 posto, dok je potražnja za nekim drugim popularnim trendovima porasla za 90 posto, a uvjerljivo najtraženiji modeli su oni s uzorkom leoparda.

Jesenski favoriti:

1. Gležnjače s efektnom petom

'Nakon što su modne kuće Miu Miu, Nicholas Kirkwood i Prozena Schouler osvojile modnu scenu zanimljivim modelima čizama s neobičnim, efektnim petama njihova ponuda ove jeseni porasla je za 24 posto, dok je potražnja za ovim modelima porasla za 180 posto, a uvjerljivo najpoželjniji modeli su oni s dodatkom bisera na peti', izjavila je Katie Smith.

Gdje kupiti?

2. Gležnjače s izvezenim detaljima i zakovicama

'Ovaj je trend bio veliki hit prošle jeseni, a iako je ponuda gležnjača s izvezenim detaljima i zakovicama pala za 31 posto, potrošači nisu odustali od njih. Prodaja ovih modela porasla je za 167 posto, a svi žele gležnjače s izvezenim motivima poput Guccijevih', tvrdi Smith.

Gdje kupiti?

3. Bijele gležnjače

'Bijele gležnjače postale su hit u studenom prošle godine, a ove jeseni njihova proizvodnja skočila je za 383 posto, kao i ponuda različitih modela u odnosu na prošlu sezonu, dok je prodaja skočila za 343 posto. Bijele gležnjače s potpisom Pedra Garcije do sada su najtraženiji model na tržištu', rekla je Smith.

Gdje kupiti?

4. Gležnjače na vezanje

'Gležnjače na vezanje inspirirane viktorijanskim dobom dominirale su pistama modnih kuća Chloé, Temperley London, Versace i Haider Ackermann. Od 1. srpnja u online trgovinama pojavilo se tek 14 modela na vezanje, pa je riječ o potencijalnom trendu koji trenutno još uvijek prolazi ispod radara', tvrdi Smith.

Gdje kupiti?