BOTOKS, PUNILA, HIGH-TECH KREME

Ženama je sve teže odrediti godine

15.03.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Imati četrdeset i koju za prosječnu ženu nekad je mahom značilo imati kratku, urednu kosu, nositi široku vesticu i boriti se s kilogramima viška. To je značilo manje fokusiranja na sebe, više na obitelj. Danas nikakva pravila više ne vrijede

Laserski tretman lica

Četrdesete su nosile pečat žene u udobnoj odjeći, s masnim naslagama oko trbuha, uz stopostotnu posvećenost suprugu i djeci. Kako god zastrašujuće nekim ženama koje jesu ili se približavaju toj dobi danas to zvučalo, uglavnom je tako doista i bilo.

Danas je takvo poimanje iza nas, osobito nakon što 'Očajne kućanice' u seriji pokazale da lude frizure, uske potrgane traperice i kratke jaknice više nisu rezervirane za njihove kćeri tinejdžerice.

I dok 45-godišnja majka troje djece još uvijek ne zvuči kao neka zavidna pozicija, kad tu majku vidimo uz fotografije svojih tinejdžerskih kćeri, jasno je da te godine više ne znači nevažnost, starost, tromost, prepuštenost.

Tajna leži u cjelokupnoj promjeni životnog stila. Sredovječne žene žele ostati mlade, djelovati mlado i razmišljati tako. Okupljaju prijatelje na Facebooku, twittaju i prate cyber kulturu.

Zajedno sa svojim kćerima tinejdžericama čitaju lifestyle i modne časopise i usvajaju tjedne top outfite. Ako uđete u tjednu prijepodne u TopShop i Miss Selfridge, dok su 15-godišnjakinje u razredima, u garderobama ćete pronaći njihove mame.

Veća briga za zdravlje i zdrave navike općenito, također su jedan od bitnih faktora ovog napretka. Dovoljno sna, vježbanje, pravilna prehrana, također su bitni za ostanak u formi.

Primjera kako izvrsno izgledaju žene u četrdesetima oko nas ima napretek; spomenimo samo manekenke Cindy Crawford i Elle Macpherson, Juliju Roberts, Liz Hurley, Demi Moore, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Carlu Bruni Sarkozy i Halle Berry. Sve su prešle četrdesetu, sve su zadržale mladenački izgled, i lica i tijela. Rachel Weisz, Kylie Minogue i Renee Zellweger također su u četrdesetima, a izgledaju deset godina mlađe. I starije dame, poput Jane Seymour i Twiggy, a spomenimo i Sophiju Loren kojoj je 75, izgledaju odlično za svoje godine.

Botoks i punila za bore, pilinzi i još kojekakvi beauty tretmani, više ili manje agresivni, postali su norma. Ovdje ćemo izuzeti plastične operacije.

'Četrdesete su samo mali korak', rekao je ugledni dermatolog Nick Lowe iz Londona: 'Ako mi žena dođe u tridesetima i primjenjuje moje savjete o njezi kože, zasigurno će takav izgled zadržati do svojih pedesetih.'

Savjet će uključiti i neinvazivne i nekirurške tretmane, lasere, radio-frekvencijske uređaje, kao i botoks i punila, naravno, uz dnevne kreme koje štite od sunca i noćne reparativne kreme.

Bliska budućnost

Kozmetički tretmani bit će sve brži, djelotvorniji, trajniji, bezopasniji

Kreme za lice postat će još 'naprednije'. Bit će jačeg djelovanja i personalizirane, dakle precizno prilagođene zahtjevima kože svake žene.

Meni nekirurških tretmana također će se proširiti dolaskom novih tehnologija. Tretmani će biti kombiniraniji, pružit će više učinaka odjednom, a osim što će obnoviti i zategnuti lice, isti će se tretman moći primijeniti i za podizanje dojki.
Bit će sve više djelotvornih tretmana koji imaju trajniji učinak, koji će skratiti vrijeme oporavka i eliminirati strah od neželjenih nuspojava.

Štoviše, bit će moguće popiti tabletu koja će sijedu kosu vratiti u prirodnu, poručili su nedavno iz L'Oreala. U tim ćemo blagodatima moći uživati unutar deset godina.

Kako će 40-godišnjakinje izgledati za 40 godina? Tko zna, vjerojatno će to ovisiti o tome tko su, kakve vrijednosti gaje i koliko su bogate. Siromašne i danas godine odaju, ako ničim drugim, osmijehom koji im otkrije loše zube.

U svakom će slučaju, još više porasti pritisak na ženu da mora izgledati mlađahno.