VJEŽBOM DO USPJEHA

Želite imati tijelo poput Jennifer Aniston? Trener slavne glumice otkrio tajnu njezine vitke figure i u pedesetima

01.04.2020 u 11:08

Bionic
Reading

Ukoliko razmišljate o aktivno provedenoj izolaciji i istesanom tijelu do ljeta, sada je pravo vrijeme da krenete s vježbanjem u svoja četiri zida. Trener Jennifer Aniston otkrio je nekoliko omiljenih vježbi slavne glumice koje zvijezda 'Prijatelja' nikada ne izostavlja iz svog treninga. Riječ je o vrlo jednostavnim vježbama koje možete raditi i kod kuće, a koje će vas do ljeta dovesti u top formu

Jennifer Aniston oduvijek je slovila za jednu od najzgodnijih žena u Hollywoodu. O njezinoj besprijekornoj figuri nerijetko su govorili i stilisti koji su je nebrojeno puta izdvojili kao ženu s najljepšim tijelom. Možda se u mlađim danima zvijezda 'Prijatelja' mogla osloniti na svoju dobru genetiku, no da svih ovih godina Jennifer nije marljivo vježbala i pazila na prehranu, teško da bi održala tijelo u formi.

Njezin trener Leyon Azubuike, osnivač teretane za boksače Gloveworx, otkrio je uz pomoć kojih vježbi 51-godišnja glumica ostaje u top formi, a prvenstveno koje vježbe koristi za jačanje mišića ruku i leđa.

Azubuike je za Women's Health otkrio kako Aniston prije prelaska na vježbe snage trening započinje zagrijavanjem, koristeći se pokretima preuzetim iz joge.

Zagrijavanje

Vježbe inspirirane jogom

Umjesto da naglo započinje intenzivnu vježbu, što često u nedostatku vremena mnogi rade, Jennifer uvijek započinje trening s 15 minuta lagane mobilnosti. Azubuike je otkrio kako se glumica prije kardio treninga istežena valjku od pjene.

Aniston redovito izvodi poznate joga-vježbe kao što su 'mačka', 'bird-dog' i 'pas koji gleda dolje'. Potom slijede vježbe koje imaju za cilj pokrenuti cirkulaciju krvi, a neke od njezinih omiljenih su:

  • Udaranje nogom u stražnjicu

Lijevom petom se udarajte u lijevi gluteus, a potom desnom u deni gluteus, brzo izmjenjujući noge. Ova je vježba dobro poznata i vrlo jednostavna za izvođenje kod kuće.

  • Jumping Jacks

Skačite sinkronizirano podižući ruke u zrak i šireći noge prema van.

  • Preskakanje vijače

Čak i ako kod kuće nemate vijaču, to ne znači da ovu vježbu ne možete izvoditi kod kuće. U nedostatku stvarnog konopa stavite ruke uz bokove i radite kružne pokrete rukama kao kada preskačete vijaču dok skačete na mjestu.

Vježbe za gornji dio tijela

Slavna glumica kombinira tehnike vježbanja preuzete iz boksa, kao što je podizanje utega u pozi za sklekove. Poznati trener kune se u ovu vježbu koja nije nimalo laka, ali će najbolje utjecati ne samo na ruke, već i na cijelo tijelo.

Jennifer je ranije govorila o tome koliko uživa u boksu.

'Postoji nešto u mentalnom aspektu boksa. Vaš je mozak prisiljen raditi, što nije slučaj kada samo sjedite na biciklu. Nevjerojatno je', rekla je Aniston u jednom svojih ranijih intervjua.

Vježbe za trup

Plenk je izvrsna vježba ukoliko do ljeta želite poraditi na trbušnjacima. To vrlo dobro zna i lijepa glumica koja prema tvrdnjaka trenera Azubuikea nikad ne preskače ovu vježbu.

Jennifer redovito radi klasični plenk na laktovima, niski plenk, visoki plenk i bočni plenk koji aktiviraju sve mišiće u trbušnom dijelu.

'Usredotočujući se na središnje mišiće, ova vježba ne učvrščuje samo trbuh, već poboljšava držanje i formu tijekom ostatka treninga', rekao je slavni trener.