PRO-AGE NJEGA KOŽE

Zaustavite starenje uz pomoć prirodne kozmetike

18.10.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Anti-age termin ustalio se već duže vrijeme u kozmetičkom rječniku. U nekom doslovnom prijevodu predstavlja korištenje preparata koji bi trebali nama, prilikom pogleda u ogledalo, i našim sugovornicima dati dojam da imamo manje godina nego li smo ih doista 'skupili'

Napisano ovako ogoljeno zvuči kao znanstvena fantastika i daje nam na razmišljanje koliko je moguće da kozmetički preparat nanesen na kožu nadjača evoluciju, ali i fiziologiju i morfologiju nas kao pojedinaca i da u 10, 14 ili 30 dana promijeni ili vrati vremenski sat nekoliko godina unatrag. Vrlo često može se pročitati da proizvodi sadrže npr. kolagen, i to je vrlo vjerojatno točna informacija, no malo se priča o tome da znanstvenici ističu kako je molekula kolagena jako velika i kako ona jednostavno ne može proći kroz površinu kože i nadograditi kolagen u našoj koži. Koža je, dapače, specijalizirana da sprečava ulazak velikih molekula.

Vrlo kratko nakon prestanka korištenja takve vrste preparata s 'brzim učinkom' nestaju i prividna, kratkotrajna poboljšanja. Naš organizam,  organi, pa tako i koža stare svakodnevno: koža postaje tanja, pojačano gubi vlažnost, smanjuje se proizvodnja sebuma, stijenke kapilara postaju tanje što dovodi do promjena u cirkulaciji pa samim time i prehranjivanju kože, smanjuje se proizvodnja kolagena i elastina pa koža gubi čvrstoću i elastičnost….

Organizam je potrošna 'roba', s vremenom se zamara, manje toga može, treba mu više vremena za određene procese i što je najvažnije – to je prirodno, to je normalno. Pokušati zaustaviti godine ili vratiti ih natrag – nemoguće. Ipak, nešto možemo učiniti. Možemo redovito dobro održavati sistem, možemo raditi stvari koje našem tijelu koriste u smislu kretanja, sna, prehrane, smijeha, društvenog života ali i kozmetike i njege.

Korištenje gotovih rješenja izvana putem kozmetičkih preparata – vlaga, masnoća, kolagen… samo usporava i uspavljuje, dugoročno, prirodne funkcije kože i na kraju koža postaje ovisna o tom primanju izvana. S druge pak strane, jačanje prirodnih funkcija kože, podupiranje njezinih prirodnih procesa, korištenje preparata koji će koži pomoći i biti joj podrška, a ne zamjena, daje dugoročno puno bolje rezultate baš kao i trening.

Kozmetička linija Dr.Hauschka, pionir u prirodnoj kozmetici, također sadrži preparate koje će šira javnost svrstati u kategoriju 'anti-age', ali oni bi prije ušli u kategoriju 'pro-age' – za lijepe i zdrave godine. Ono što ove preparate čini jedinstvenim su recepture i specijalno odabrane ljekovite biljke i ritmičke otopine minerala što uključuje i plemenite metale (zlato, srebro) i drago/poludrago kamenje.

Kozmetički studio Orgona - Dr.Hauschka tretman učvršćivanja

Dr.Hauschka tretman za učvršćivanje kože posebno se preporučuje za njegu kože nakon 40-e, iako u ovom tretmanu mogu uživati i mlađe osobe kod kojih se može primijetiti prijevremeno starenje kože. U tom se slučaju biraju preparati koji odgovaraju posebnim zahtjevima mlađe ali zahtjevnije kože. Tretman obuhvaća: kupku za stopala, masažu stopala i potkoljenica, opuštanje vrata i glave, opuštanje i istezanje ruku i prstiju, čišćenje lica i dekoltea, toniziranje, limfnu stimulaciju, poseban tretman kože lica, vrata i dekoltea te područja oko očiju, masku, masažu dekoltea i dnevnu njegu.

Od biljaka svakako treba izdvojiti specifične biljke: crvenu djetelinu koja je bogata izoflavonima – biljnim estrogenima koji djeluju kao antioksidansi koji neutraliziraju negativne utjecaje slobodnih radikala i na taj način štite stanice; preslicu bogatu silicijem koji daje čvrstoću; boražinu – ulje boražine izrazito je bogato gama linolenskom kiselinom (omega-6), a također pomaže u regulaciji vlažnosti; breza – potiče protok tekućina i na taj način eliminaciju toksina; pasji/vučji trn – bogat A i E vitaminima, podupire regeneraciju kože, blokira slobodne radikale; argan.

Od plemenitih metala i dragog/poludragog kamenja koriste se ritmičke otopine srebra i zlata – koje podržavaju i stimuliraju regeneraciju kože; praha rubina – koji harmonizira cirkulaciju; plavog turmalina – normalizira procese rasta stanica. U ovoj se liniji nalaze Dr.Hauschka: Regenerativna krema, Regenerativni serum, Regenerativna krema za područje oko očiju, Regenerativna krema za vrat i dekolte i Intenzivne njege 04 i 05, a svi Dr. Hauschka proizvodi mogu se pronaći u bio&bio trgovinama.

Primjena preparata je vrlo jednostavna – Dr.Hauschka regenerativni serum je preparat koji se koristi kao podloga za dnevnu njegu odnosno kremu (za lice, područje oko očiju i vrat i dekolte), ali i kao preparat za nemasnu noćnu njegu, nakon čišćenja, jer podržava prirodne procese kože kroz noć – regeneraciju, lučenje sebuma, eliminaciju toksina, a ne začepljuje pore.

Starenje je proces, prirodan proces koji traje od dana kada smo se rodili. Zaustaviti i varati ga je nemoguće, no usporiti je moguće. Dugoročno gledano, mudrije je koristiti proizvode koji nam služe kao pomoć da bi duže ostali 'mladi' i zdravi nego one za koje smo uvjereni da će izbrisati naše godine, jer to se vjerojatno ipak neće dogoditi.