U SUSRET BLAGDANIMA

Zašto ne biste ove godine bili kreativni i izradili unikatan adventski vijenac? Ovih nekoliko zgodnih ideja vrijedi isprobati

23.11.2021 u 14:21

Bionic
Reading

Božićni blagdani samo što nisu tu, a ako su i za vas nezamislivi bez adventskog vijenca, ove godine budite sami svoj majstor i napravite originalan ukras koji će, niti ne sumnjamo, izmamiti brojne komplimente

Ove nedjelje 28. studenoga katolički vjernici upalit će prvu svijeću na svom adventskom vijencu što označava početak razdoblja došašća (adventa), tijekom kojeg počinju posljednje pripreme za Božić.

Ako su i za vas božićni blagdani nezamislivi bez adventskog vijenca, a niste pretjerano oduševljeni ponudom u trgovinama, zašto se ne biste okušali u ovom kreativnom pothvatu?

Izrada nije pretjerano komplicirana, a na kraju ćete imati unikatan vijenac koji će biti ukras na blagdanskom stolu.

Ako ste posebno inspirirani, možete sami od npr. borovih grančica isplesti vijenac (za ovo će vam biti potreban čvrst obruč koji možete nabaviti u trgovinama s hobby potrepštinama) koji ćete učvrstiti zelenom žicom.

Moderni štih možete dati ukoliko dodate lišće drugih vrsta drveća (bagremom, paprati i sl.) ili iskoristite suhe grane ili cvijeće, te neobičnim svijećama koje ne moraju biti istih oblika. Želite li vijenac dodatno ukrasiti češerima, sitnim kuglicama ili sušenim voćem bit će vam potrebno i posebno ljepilo (najbolje tzv. pištolj).

U svakom slučaju, dajte vašoj kreativnosti i mašti na volju!

Ako ste raspoloženi za nešto posve drukčije, a s eko notom, za neobičan adventski vijenac možete iskoristiti i stare staklenke od npr. pekmeza u koje ćete staviti svijeće ili npr. limenke.

Što je potrebno:

grane čempresa ili bora

bijeli ukrasni pijesak

uže ili ukrasna traka rustikalnog stila

4 staklenke

4 male svijeće

Izrada:

Staklenke napunite bijelim ukrasnim pijeskom. Utisnite svijeće u pijesak. Vežite uže ili traku oko ruba čaše. Obložite čaše i grane na manji bijeli poslužavnik. I vaš unikatni vijenac je spreman!

Efektan adventski vijenac možete napraviti i s limenkama: