STVAR PERSPEKTIVE

Zašto moja mačka leži na leđima?

12.06.2017 u 15:43

Bionic
Reading

Mačke se bacaju na leđa kad su spremne na borbu ili kad žele vašu pažnju. Na vama je da prepoznate o čemu se točno radi

Mačke se uglavnom smatraju lijenim životinjama koje radije provode vrijeme same nego u nečijem društvu, no to ne znači da ne mogu biti vrlo aktivne i druželjubive. Jedan od načina na koji mačke pokazuju da su opuštene u vašoj ili blizini drugih životinja je izležavanje na leđima. Izlaganje trbuha znak je povjerenja, no to ne znači da želi maženje po njemu.

Nažalost, kako to obično biva s mačkama, njihovo ležanje na leđima može značiti i potpunu suprotnost. Mačke se bacaju na leđa kad se žele obraniti od napadača ili kad pozivaju na igru. No mora se naglasiti kako vlasnici mačaka vrlo brzo nauče razlikovati pokazuju li one povjerenje ili poziv na igru.

Mačke se na leđima valjaju po podu i zbog mačje metvice koja kod njih izaziva svojevrsnu opijenost ili, u slučaju rijetkih nesteriliziranih ljubimica, nedavno parenje. Naravno, ista stvar jednostavno može značiti da ih svrbe leđa.

Ukratko, kad se mačka proteže na leđima, možete joj baciti igračku ili je pogladiti po glavi. Jedna od te dvije opcije vjerojatno je dobra.

Autor: YouTube