ZA DUG I ZDRAV ŽIVOT

Koje su dobre vježbe za pse

08.06.2017 u 15:44

Bionic
Reading

Ljudi nisu jedini koji moraju paziti na svoj struk – psi također imaju koristi od zdravog života. S obzirom na to da su skloni fizičkoj aktivnosti, neće vam biti teško nagovoriti psa da vježba

Psi vole hodati, trčati i skakati, pa je prva i osnovna stvar koju bi svaki vlasnik trebao činiti svakodnevno šetanje svog ljubimca nekoliko puta dnevno po pola sata. Kad u taj raspored dodate još igru s psom, već ste puno napravili za zdravlje svog ljubimca.

Redovita fizička aktivnost puno znači za zdravlje psa, kao i za njegovo mentalno stanje. Aktivni psi rijetko iz dosade rade štetu po kući jer su potrošili višak energije.

Valja se posavjetovati s veterinarom, što je dobro za vašeg ljubimca jer najprikladnije aktivnosti ovise o njegovoj dobi i pasmini, a i važno je znati ljubimčeva ograničenja.

Počnite s lakšim vježbama i uvijek obraćajte pažnju na to je li sve u redu s psom. I ljubimci su podjednako podložni dehidraciji, povredama te drugim nezgodama koje mogu zadesiti tijekom fizičke aktivnosti.

Najlakši način je s psom isprobati što veći broj aktivnosti, pa odabrati ono što mu se najviše svidjelo.

Aktivnosti

Aktivnosti koje možete isprobati sa svojim psom su:

Hodanje i trčanje

Vraćanje bačenog predmeta

Plivanje

Igranje s drugim životinjama

Učenje i izvođenje trikova

Najbolja stvar koju možete učiniti je osmisliti dnevni raspored koji uključuje šetnje. Računajte igru kad posjećujete prijatelja koji također ima psa kao dnevno vježbanje.

Ako ste odlučili svog psa učiti trikove koristeći metodu nagrađivanja, pobrinite se da su u pitanju niskokalorične poslastice. Na taj način će pas trošiti više kalorija nego što ih dobiva.

Poslastice

Neke od poslastica koje možete dati svom psu su:

Kriške jabuke

Kriške banane

Komadići mrkve

Zeleni grašak

Komadići kuhanog mesa

Kriške kruške

Komadiće dinje

Nesoljene kokice koje nisu pečene na ulju ili putru

Autor: YouTube