VLASNIK POBJEGAO

Zašto milijun eura vrijedan Ferrari Enzo trune u Dubaiju?

25.04.2012 u 15:07

Bionic
Reading

U Dubaiju je neotplaćen dug kriminalno djelo, zbog čega mnogi dužnici bježe glavom bez obzira da ne bi završili na prisilnom odmoru iza rešetaka

Pritom iza sebe, bez previše razmišljanja, ostavljaju sve što ne mogu ponijeti. Doduše, nekako sumnjamo da se vlasnik ovog Ferrari Enza, vrijednog više od milijun eura, nije osvrnuo bar jednom za svojim ljubimcem koji je prije 20 mjeseci ostavio na parkiralištu zračne luke u Dubaiju.

Prema zakonu, vlasti smiju zaplijeniti i preko aukcije prodati bilo koje vozilo ostavljeno na javnoj površini dulje od šest mjeseci, kaže zamjenik direktora prometnog odjela u Dubaiju, Mohammed Saif Al Zaffin. Prava je šteta što isti zakon ne propisuje i kako se treba odnositi prema određenim zaplijenjenim vozilima pa je egzotični Enzo, jedan od svega 399 proizvedenih primjeraka, ostavljen minulih godinu dana na milosti i nemilosti ekstremnih klimatskih uvjeta.

Enzo će se na aukciji naći u probranom društvu još 129 ostavljenih vozila, od kojih je 29 luksuznih. Većina ih nosi kaznu od 150.000 kuna, pojedini primjerci, poput Enza, 'zaboravljeni' su zbog ukupnog duga njihovih vlasnika, a neke su vozači ostavili i pobjegli iz zemlje nakon prometnih incidenata.

Ovisno o šteti koju su sunce i pješčane oluje nanijeli Enzu, očekuje se da će na aukciji dosegnuti cijenu od 1,4 do 1,8 milijuna američkih dolara.