PUTENA ANĐELICA

Zašto je ona jedna od najseksi žena na svijetu?

05.08.2012 u 08:16

Bionic
Reading

Miranda May Kerr rođena je u australskom gradu Gunnedahu; odrastajući na farmi, a potom i u Brisbaneu, Miranda nikada nije sanjala da će jednoga dana biti proglašena jednom od najseksi žena na svijetu te stati u prve redove fatalnih Victoria's Secret anđelica

Svoj život u Australiji sama Miranda opisuje vrlo jednostavnim, prizemljenim te bez pretencioznosti. 'Tijekom djetinjstva sam vozila motocikle te jahala na konjima na bakinoj farmi. Sve je bilo tako jednostavno i nikoga nije bilo briga kakvu odjeću nosiš. Mogao si biti ono što jesi', jednom prilikom je rekla Miranda.

Kada su Miranda i njezin dvije godine mlađi brat Matthew porasli, obitelj se preselila u Brisbane, gdje je Miranda 2000. godine završila All Hallows' School te, prije negoli se posve posvetila manekenstvu, studirala nutricionizam i psihologiju zdravlja

Miranda je manekenstvo otkrila kada joj je bilo samo 13 godina te se upisala u Chaay's Modelling Agency, a ubrzo je sudjelovala i u velikom australskom izboru modela pod pokroviteljstvom magazina Dolly i Impulse parfema. Na natjecanju je Miranda pobijedila, a nekoliko mjeseci prije navršenih 14 godina, Miranda se uputila u Sydney te snimila editorijal za magazin Dolly. Premda je editorijal izazvao mnoge kontroverze, Miranda je samo kratko komentirala da su to obične gluposti.

Editorijal u Dolly magazinu otvorio joj je modna vrata te je potpisala ugovor s modnom agencijom Chic Management u Sydenyju. Nakon povećeg broja snimljenih reklama, Miranda je postala poznato lice na australskom i azijskom tržištu te je odlučila da je došlo vrijeme da se okuša i u Velikoj jabuci.

Odmah po dolasku u New York 2004. godine karijera danas 29-godišnje australske ljepotice krenula je uzlaznom putanjom. Angažirali su je brojni poznati modni brendovi poput Alexa Perryja, Baby Phata, Lise Hoe, Voodoo Dollsa, Levi'sa, Bettine Lianoa, Nicole Finetti, L.A.M.B.-a, Heatherette, Betsey Johnson, Trelise Cooper, Jetsa, Johna Richmonda, Blumarine Swimweara, Neiman Marcusa, Seafolly Swimweara, Anne Molinari, Rock and Republice, Roberta Cavallija te Ober Jeansa.

Osim na modni pistama, 175 centimetara visoka Miranda koju krase mjere 81–61–86 uljepšala je i naslovnice prestižnih časopisa kao što su Elle, Vogue i Harper's Bazaar. Uz snimljene video kampanje, Miranda se pojavila i u epizidi showa 'Project Runaway', a angažirana je i u spotu Kanyea Westa i Pharrellija za pjesmu 'Number One'.

Veliki korak u Mirandinoj karijeri dogodio se u trenutku potpisivanja ugovora s kozmetičkom kućom Maybelline čije je postala zaštitno lice. Ubrzo nakon toga Mirandi su se doista osmijehnule zvijezde te je primljena u redove Victoria's Secret anđelica, a ostalo je povijest.

Uz ostale ljepotice, Alessandru Ambrosio, Karolínu Kurkovu, Adrianu Limu, Selitu Ebanks, Izabel Goulart i Heidi Klum, pokorila je modne piste gotovo svih metropola te postala je jedna od najpoznatijih anđelica.

Stranica Models.com Mirnadu je smjestila na četvrto mjesto 20 najseksi modela na svijetu, časopis FHM već je godinama uvrštava na svoju listu najseksi ljepotica, a Men's Health smatra je jednom od 100 najseksi žena na svijetu.

Magazin Forbes 2009. godine izvijestio je o vrtoglavoj Mirandinoj zaradi koja je te godine iznosila tri milijuna dolara te je smjestila na deveto mjesto najplaćenijih modela na svijetu. Iste te godine lijepa australka uplivala je i u poduzetničke vode te je s Georgeom Moskosom pokrenula i vlastitu liniju organskih proizvoda za njegu kože naziva Kora Organics čije je i zaštitno lice.

Uz uspješnu karijeru, Miranda je pronašla i vremena za ljubav. Tako je 2009. godine upoznala engleskog glumca Orlanda Blooma, a par je vrlo brzo postao jedan od poznatijih parova u medijima. Sredinom 2010. godine Orlando i Miranda su objavili zaruke, a samo mjesec dana kasnije par je objavio i da se vjenčao na tihoj i privatnoj ceremoniji.

Miranda je 2011. godine postala prvi trudni model koji je pozirao za Vogue, i to u šestom mjesecu trudnoće. Rodila je sina Flynna Christophera Blancharda Copelanda Blooma, koji je jedno ime dobio i po njezinu dečku Christopheru Middlebrooku koji je tragično preminuo kada je Miranda imala samo 15 godina. Samo dva mjeseca nakon poroda, u travnju 2011. godine Miranda je osvanula na Paris Fashion Weeku noseći Balenciagu te mnoge ostavila bez riječi svojom besprijekornom i istesanom figurom. Unatoč tome što je postala majka, australska ljepotica kestenjaste kose i plavih očiju nastavila je modnim pistama grabiti velikim koracima. Tako je na jesenskom Paris Fashion Weeku nosila revije za Christiana Diora, Lanvina, Chanel, Johna Galliana, Stellu McCartney, Viktor & Rolf i Loewe, pozirala gola za Harper's Bazaar te bila odabrana da kao anđelica nosi Victoria's Secret Fantasy Treasure Bra vrijedan 2,5 milijuna dolara.

Kada je pitaju koja je tajna njezina nevjerojatnog izgleda, slavna Australka kratko kaže: 'Kokosovo ulje!' Naime, lijepa Miranda za čisti ten i sjajnu kosu pije četiri žlice kokosova ulja ili ga pak stavlja u salate i zeleni čaj.