OLIMPIJSKA POSLA

Zašto Britanci na OI izgledaju kao Elvisovi imitatori?

30.07.2012 u 11:46

Bionic
Reading

Neugodne kritike slijede ovih dana britansku modnu dizajnericu Stellu McCartney - sportski fanovi prozvali su je zbog bijelih i zlatnih trenirki britanskog olimpijskog tima. Ona sve uvjerava da njezin potpis ne stoji iza tih uniformi, već onaj odjevnog lanca Next

Stella McCartney distancirala se od bijelih i zlatnih trenirki koje je britanski olimpijski tim nosio na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu.

Sve je počelo na Twitteru, kad je prozvana da Britanci izgledaju kao imitatori Elvisa Presleya. No posrijedi je, čini se, ipak zabuna oko autora (ne)djela.

Stella je, naime, dizajnirala sportska odijela za britanski tim, ali ne i ona za ceremoniju otvaranja, za to je bio zadužen lanac odjeće Next. Kako je njezino ime uvijek isticano kao glavno i odgovorno, nije joj lako razuvjeriti sportske fanove da ona ne stoji iza 'Elvisovih imitatora'.

Iz Nexta su pak objavili da su jakne 'slične onima koje je proslavio komičar Harry Enfield' i da projiciraju 'sport, snagu i mladost'. Za ove su se boje, tvrde, odlučili kako bi se britanski tim 'isticao'.

Na službenoj stranici Stelle McCartney zahvaljuju svima na podršci, uz napomenu da je slavna dizajnerica kreirala natjecateljska odijela i ona koja nose u olimpijskom selu, ali ne i ona za svečanost otvaranja