ne može lakše

Zaboravite na stroge, oblikovane frizure: Ove sezone vlada jednostavnost, a vrući trend je razdjeljak na sredini

13.09.2021 u 11:53

Bionic
Reading

Kada je riječ o frizurama koje će vladati naredne sezone, jedan trend nesumnjivo se nameće kao vodeći. Sam pogled na modne influencere, ali i na modne kolekcije predstavljene na Tjednu mode u New Yorku jasno daju do znanja kako je razdjeljak na sredini vodeći, vrući trend sezone

Razdjeljak na sredini, u smislu trendova za kosu, ove sezone doživljava vrhunac svoje slave. Ovaj trend već su najavili brojni influenceri na sve utjecajnijem TikToku, a nakon New York Fashion Weeka ovaj vrući trend vrlo popularan među generacijom Z sada je i potvrđen.

Kako objašnjava stilist Gabriel Llano, direktor frizerskog salona koji nosi njegovo ime, sezona pred nama predstavlja neformalnije doba i razbarušenije frizure, a razdjeljak na sredini odličan je način usklađivanja izgleda te davanje profinjenog grunge efekta.

Frizeri se slažu kako je razdjeljak na sredini odvažan, moderan te izgledu daje snagu istovremeno naglašavajući osobnost. Razdjeljak na sredini nosiv je s gotovo svakom frizurom; od pixija, duge kose pa do mikroboba. Uspoređujući ga s razdjeljkom na stranu, koji omekšava crte lica i pruža mladolikiji i nježniji izgled, razdjeljak na sredinu sve sezone zasjenit će sve druge frizure.

Iako stručnjaci za frizure i frizeri potvrđuju kako je razdjeljak na sredini omiljena frizura mlađih klijenata, ovaj način češljanja kose ne mora nužno biti rezerviran za pripadnike generacije Z. Osim što je vrlo dojmljiv te ostavlja snažan efekt, razdjeljak na sredini odlično kontrolira volumen i uravnotežuje ga kod duge, jednoslojno ošišane kose.

Odličan je izbor za zaobljeni oblik lica, a u kombinaciji s kratkom frizurom poput pixija ili boba, pristaje baš svima. Osim toga, pristaje svim teksturama kose i odlično se slaže s različitim frizurama, uključujući i efekt 'mokre kose', a dobro izgleda i sa šiškama. Dosita, odličan trend koji je šteta ne isprobati.

Osim razdjeljak na sredini, narednu sezonu obilježit će i prihvaćanje prirodne teksture kose. Prema riječima frizera, ove sezone, kada se radi o kosi manje je – više. To se posebno odnosi na sve popularniji efekt puštanja da se kosa slobodno suši na zraku, a samim time i naglašavanje njezine prirodne teksture.

Dok su DIY frizure do prije nekoliko mjeseci bile nametnute lockdownom i pandemijom, sada vlada trend kose koja jasno izgleda kao da je sušena na zraku i ponosno pokazuje svoju prirodnu teksturu, bez obzira bila ona ravna, kovrčava ili valovita.

Ovaj trend nagovijestili su brojni dizajneri na Tjednu mode u New Yorku, a frizeri ističu kako je prirodno sušenje kose jedan od najzdravijih tretmana koje možete priuštiti svojoj kosi.

No, kako bi se izbjegao efekt spljoštene kose zalijepljene za tjeme odličan trik je kosu nakon pranja lagano prosušiti oko tjemena i nakon toga pustiti da se sama osuši do kraja. Na taj način frizura će dobiti željeni volumen, ali i zadržati neodoljivi, prirodni izgled i to bez štetnog djelovanja sušila za kosu.

  • +29
NYFW street style Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia