JESENSKI TREND

Retro frizura s kojom je nemoguće pogriješiti: Guste i duge šiške itekako su in, a obožavat ćete ih jer se vrlo lako oblikuju

24.08.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Kada je riječ trendovima frizura ove sezone, šiške su definitivno jedan od onih koji nismo mogli izbjeći. I dok su ljetne mjesece obilježile nenametljive, dulje šiške koje se vrlo lako integriraju u ostatak kose, sada se trend kreće prema izgledu kakav je bio vrlo popularan 70-ih godina. Pripremite se za guste, naglašene šiške koje dominiraju cjelokupnim izgledom

Guste šiške koje kreću od čak sredine tjemena te sežu do obrva s lagano duljim krajevima u posljednje vrijeme sve se češće mogu vidjeti na ulicama i modnim pistama, a inspiracija za njih nesumnjivo dolazi iz 'ludih' 70-ih.

Ovaj oblik šiški, s laganim razdjeljkom na sredini, nesumnjivo je popularizirala legendarna glumica Farrah Fawcett, a ovaj look njegovala je i pjevačica Stevie Nicks, u to vrijeme bila članica grupe Fleetwood Mac, čiji je modni stil često služio kao inspiracija.

No povratak ovog beauty trenda baš i ne iznenađuje ako se uzme u obzir to koliko je estetika 70 -ih bila prisutna u posljednje vrijeme na pistama. Stoga ni ne čudi to da se njezin utjecaj prenio i na svijet ljepote.

Vjerne pratiteljice mode i modnih revija, poput Marie Bernad i Elle Emhoff, već su se odvažile na ovaj sve popularniji look koji sve sigurnije vlada pariškim ulicama. Također na modnim pistama za jesen/zimu 2021. slavni brendovi poput Saint Laurenta, Celine i Guccija modelima su predstavili izgled inspiriran 70-ima.

Čak su neke slavne osobe, poput Due Lipe i Ane de Armas, nedavno pokazale frizure inspirirane ovim trendom, iako u nešto opuštenijoj, manje retro liniji.

Ako niste sigurni je li ovaj pomalo retro izgled inspiriran 70-ima za vas, možda vam ove najvažnije značajke pomognu u odluci.

Guste, duge šiške po uzoru na 70-e savršene su za gustu kosu, a odlično izgledaju i s kovrčavom kosom.

Ove sezone nose se u duljoj verziji, tako da sežu sve do ruba obrva.

Za izgled inspiriran 70-im rubne vrhove uvijte prema van, tako da lagano 'strše', a središnji dio neka bude malo kraći i ravan.

Ako želite malo moderniji izgled, šiške počešljajte ravno i neka djeluju pomalo raščupano, a za retro izgled rubove počešljajte prema van.

Ako pak želite odgoditi vrijeme posjeta frizeru, ošišajte ih malo kraće ili ih, kako rastu, češljajte s razdjeljkom na sredini s duljim rubovima.