vjerovali ili ne

Čini se da ćemo beauty trendove koje bi mnogi rado zaboravili narednih mjeseci viđati posvuda

24.08.2021 u 16:09

Bionic
Reading

Ova godina označava povratak mnogih kultnih trendova koji su vladali 90-ih i 2000-ih, a prema svemu sudeći modna jesen na velika vrata vratiti će neke zaboravljene hitove. I dok neke s veseljem očekujemo, u druge gledamo s popriličnom nevjericom

Posljednjih nekoliko mjeseci pomama za kultnim izgledom 90-ih ne prestaje rasti. Tako je moda doživjela povratak traperica niskog struka i sunčanih naočala u boji i velikih okvira, a beauty svijetom zavladala si pastelna sjenila i smeđi ruž, na ulicama i modnim pistama sve češće viđamo frizure inspirirane tim razdobljem. No, neki trendovi tek pripremaju svoj veliki povratak. A moda, koju mnogi karakteriziraju kao vječni novi početak, priprema nam vruću jesen s cik-cak razdjeljcima, bijelim sjenilom i nekad tako željenim plavima pramenovima.

Valovita kosa

Ovaj look nemojte zamijeniti s mekim i nježnim valovima u kosi. Često dobivena nakon držanja kose spletene u pletenicu, valovitu kosu 2000-ih su obožavale Britney Spears , Christina Aguilera i Tyra Banks, a Gwyneth Paltrow tu frizuru je prošetala i na crvenom tepihu.

Bijelo sjenilo

Bijelo sjenilo, po mogućnosti jednobojno, nesumnjivo je jedan od vodećih make-upa tog vremena. Poznate dame, od Celine Dion , Jennifer Lopez pa do Jessice Albe nosile su ih i na i izvan crvenog tepiha. Premda su se pastelna sjenila posljednjih mjeseci nametnuli kao trend, povratak bijelog sjenila očekuje se s prvim danima jeseni.

Istaknuti pramenovi

Ovo je izgled koji bi frizeri rado zaboravili, no ove sezone naglasak je ipak na suptilnosti i homogenim bojama. Snažna plava boja naglašava se na tamnoj podlozi, ili suprotno, ističe crnu boju na platinastoj kosi.

Posljednjih nekoliko mjeseci sve je veća potražnja za posvijetljenim prednjim pramenovima pa se povratak ovog trenda ne može se isključiti.

Cik-cak razdjeljak

Od Mandy Moore, Mariah Carey pa sve do Hilary Duff, najpoznatiji razdjeljak 2000-ih furale su sve zvijezde tog vremena, a sada bi se lako mogao vratiti. Naime, nedavno ga je čak nosila Bella Hadid.

Ruž bisernog odsjaja

Ljubitelji klasične crvene vrlo vjerojatno ovaj trend neće dočekati s oduševljenjem. No, činjenica je da bi ruževi svijetlih nijansi s bisernim odsjajem, koji daju taj 'zamrznuti' izgled vrlo lako moglo obojati mjesece pred nama.