novi trendovi

Zaboravite na crne i smeđe sandale: Ove boje gledat ćemo na svakom koraku

23.02.2024 u 05:58

Bionic
Reading

Pastelne nijanse, posebno nježna lila i žuta, dominirat će stajlinzima u narednim mjesecima, a neki prošlogodišnji trendovi i ovog će proljeća uživati podjednaku popularnost

Ako je suditi prema modnim revijama koje najavljuju trendove za sezonu proljeće-ljeto 2024., neutralnim bojama polako, ali sigurno - dolazi kraj. Prema svemu sudeći, zamijenit će ih znatno živahnije nijanse, a to će se ponajviše odraziti na dizajnu sandala.

Neke od najpoznatijih modnih kuća prošle jeseni imale su priliku predstaviti nove kolekcije koje će u narednim mjesecima diktirati trendove. Među prvima koji je poslao jasnu poruku o postupnom odustajanju od inzistiranja na neutralnoj obući jest slavni Hermes, luksuzni francuski brend koji je lansirao kolekciju efektnih crvenih sandala.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Od japanki preko mula do minimalističkih sandala s remenčićima, Hermes je oduševio ljetnom obućom u ovoj vatrenoj nijansi kao stvorenoj za uzbudljive večernje izlaske ili nezaboravne gradske stajlinge.

Crvena proljetno-ljetna obuća samo je nastavak jesenskog trenda nošenja senzualnih nijansa, kada su se trendseterice pomamile za njima. No tada se činilo da će upravo crvena zamijeniti do tada najpoželjniju ružičastu u stilu Barbie i izbrisati je s modne scene.

Ipak, nemojte se još odreći svojih prošlogodišnjih ružičastih sandala jer će upravo ove nježne nijanse i u narednim mjesecima uživati veliku popularnost, što sam nam jasno dali do znanja brendovi kao što su Valentino, Birkenstock, Christian Louboutin i Alexandre Birman.

Nastavno na nježnu ružičastu, stižu nam i druge pastelne boje, kao što su nježna zelena, plava ili žuta, na koje su velik naglasak stavili ugledni Versace i Ulla Johnson.

Očekujte i veći broj očaravajućih sandala u ženstvenoj lila nijansi jer se besprijekorno slaže s ostalim pastelnim tonovima, a poslužit će vam i kao sjajna nadopuna crnim i komadima koje će u trenu oživjeti i uskladiti s proljetnim raspoloženjem.

No nemojte misliti da će novosezonska moda biti obilježena isključivo nježnim nijansama. Naime dizajneri su pripremili i malo iznenađenje - efektnu zelenu boju! Miu Miu je predvodnik ovog trenda svojim neodoljivo udobnim sandalama tankih i rastezljivih vezica živahne nijanse kivija.

Također, tu je i plava boja, koju već dugo nismo vidjeli toliko zastupljenu na revijama, a uskoro ćete baš svaki model obuće moći pronaći u raznim nijansama - od nebeskoplave do modre - i njima kreirati stajlinge neusporedive elegancije.

Za kraj, računajte na daljnju popularnost zlatnih sandala jer su izazvale pravu zaluđenost prošle godine, a čini se da ćemo ih i u narednim mjesecima viđati na svakom koraku, bilo u stajlinzima ulične mode, poslovnim outfitima ili najsvečanijim modnim izdanjima.

  • +21
Zlatne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo