prirodna ljepota

Zablistajte bez trunke šminke uz ključne trikove u beauty rutini

06.08.2023 u 10:21

Bionic
Reading

Talijanska manekenka Emily DiDonato otkrila je nekoliko koraka u njezi kože koji omogućuju isticanje prirodne ljepote u punom sjaju

Prirodna ljepota jedan je od simbola ljetne bezbrižnosti, s preplanulim tenom i raspuštenom kosom prošaranom osunčanim pramenovima kao jedinom 'šminkom' koja je dovoljna za senzualan izgled.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević

Neke od najljepših žena svijeta tvrde kako je redovito prakticiranje 'nude' kože ključno za održavanje prirodne ljepote te donose nekoliko savjeta kako njegovati lice da bi bez šminke zablistalo u super-zdravom punom sjaju.

Redovito čistite kožu lica

Kako biste od jutra imali svjež i odmoran izgled lica, pravilo broj jedan je očistiti kožu od svih nečistoća na kraju prethodnog dana. Konkretno, ako ste nosili šminku, najbitnije je u potpunosti ukloniti sve ostatke.

Bavite se tjelesnom aktivnošću

Čak i ako se radi o vrlo kratkoj sesiji ili nenapornoj vježbi, tjelesna aktivnost jedan je od najučinkovitijih recepata za prirodnu blistavost tena. Jeste li ikada čuli za blistavu kožu nakon vježbanja? Taj dobro znani efekt najbolji je dokaz efikasnosti fizičke aktivnosti na zdravlje kože.

Napravite piling kože

Piling ne služi samo za uklanjanje mrtve kože, već i za poticanje cirkulacije krvi na površini. Osim kupovnih proizvoda, razne pilinge možete napraviti i u kućnoj radinosti.

'Kada putujem, uvijek sa sobom nosim najnužnije što mi treba za izradu pilinga: šećer i maslinovo ulje. Samo ih pomiješajte i koristite na cijelom tijelu. Ovu mješavinu nanosim na lice i ostatak tijela, uključujući usta, zatim temeljito isperem. Rezultat je meka i glatka koža', kaže manekenka Emily DiDonato.

Očetkajte usne četkicom za zube

'Znam, to je praksa koja se može činiti malo čudnom, ali izuzetno je učinkovita za piling usana i poticanje cirkulacije krvi. Nakon što to učinim, moje usne izgledaju punije i ružičaste', priznaje talijanska manekenka DiDonato za Vogue.

Nanesite balzam za usne

Redovito nanošenje balzama za usne jedan je od temeljnih koraka za predivan izgled bez šminke. Služi za hidrataciju i zaštitu usana od atmosferskih utjecaja, što s vremenom usporava njihovo starenje te omogućuje neodoljiv osjećaj mekoće.

Koristite antioksidativni serum

Za postizanje prirodnog sjaja neophodno je koristiti serum s vitaminom C. Naime, on povećava proizvodnju kolagena i elastina te štiti i obnavlja tkiva. Također je snažan antioksidans.

Za efekt sjajne i glatke kože najbolje će poslužiti serumi s uljem koje također sadrži vitamin C poput šipkovog ulja za lice.

Hidratizirajte kožu

Hidratantna krema jedno je od najvažnijih oružja u našem arsenalu ljepote. Najbolji proizvodi ove vrste ne samo da pružaju hidrataciju, već također pomažu zadržati sve hranjive tvari koje se nanose na kožu, od vitamina C preko retinola do hijaluronske kiseline.

Naravno, za hidratiziranu kožu vrlo je bitan i unos tekućine koji bi trebao uključivati barem dvije litre vode dnevno.

Koristite serum s retinolom

'Otkako sam nanijela serum s retinolom, primijetila sam dramatičnu razliku u izgledu svoje kože. Steže pore i čini ih čistima i sjajnima, dok u isto vrijeme djeluje protiv starenja', ističe talijanska manekenka.

Briga o obrvama i trepavicama

Za isticanje zavodljivog pogleda koji je ljepši od svake šminke, odličan saveznik može biti uvijač za trepavice koji je izvrsna alternativa maskari.

Isto tako, četkanjem obrva odozdo prema gore, podarit ćete im zanosnu teksturu, a možete se koristiti i trikom supermodela koje stavljaju malo laka za kosu na kist te ih premažu kako bi ostale na mjestu.