NEŠTO POSVE DRUKČIJE

Za odvažne trendseterice: Ovo su buntovne frizure koje ćemo viđati na gradskim ulicama ove godine

14.01.2022 u 14:04

Bionic
Reading

Čini se da će u mjesecima koji su pred nama popularnost vječitog boba sa svim njegovim varijantama ipak ugroziti upečatljive frizure s buntovnim prizvukom

Kao i svake godine, Pinterest je osmu godinu zaredom objavio svoja predviđanja, a prema njima godinu u koju smo nedavno zakoračili, obilježit će frizure koje zahtijevaju i popriličnu dozu hrabrosti.

Elegantni bob ili glamurozni valovi, sudeći prema ovom izvješću koje se pozabavilo analizom profila 400 milijuna korisnika, dolaze neka posve drukčija vremena kad su u pitanju trendi frizure.

Dakle, zaboravite na ravni rez, 'zavjesa' šiške ili ženstveni lob jer ova će godina biti u znaku tzv. 'rebel-cuts' stilova.

  • +45
Miley Cyrus na dočeku 2022. Izvor: Profimedia / Autor: NBC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Neobični dvobojni pramenovi i slojevito šišanje buntovnice Miley Cyrus ili drastično kratka frizura poput stila kakav je u 90-ima među prvima isfurala Sinead O'Connor, bit će u fokusu zaljubljenica u modu.

Evo koje će tri trendi frizure s rebel vibrom biti najpoželjnije:

Vrlo kratka kosa

Slažemo se da je za ovako kratku kosu potrebno puno hrabrosti, a stil kakav je nekad nosila Sinead O'Connor najbolje pristaje damama sa savršenim crtama lica. Ova frizura nudi i puno prednosti: nema nikakve brige oko stiliziranja kose i drastično se smanjuje vrijeme provedeno u kupaonici - budući da pranje i styling ne traju ni pet minuta. I gdje god da se pojavite bit ćete zapaženo jer ovako kratka kosa zrači hrabrošću i samopouzdanjem.

Moderna varijanta mullet frizure

Miley Cyrus sve je šokirala kad se 2019. odlučila za neobičnu 'mullet' frizuru, suvremenu varijantu 'fudbalerke'. Slojevito ošišana kosa mnoge je podsjetila na nezaboravne osamdesete kad su ovakvi stilovi bili podjednako cijenjeni kod pripadnika oba spola. Posljednjih nekoliko godina ova je frizura oduševila mnoge poznate poput npr. Rihanne pa do Demi Lovato. Prema Pinterestu, pretraživanje ovakvih stilova poraslo je za čak 190 posto! Pa ako želite biti u trendu ove godine, znate kakvu frizuru morate zatražiti kad dođete kod frizera.

Irokeza

Mohawk odnosno 'irokeza', odvažni je stil koji savršeno pristaje glazbenici Pink. Obrijane strane i dulja kosa na sredini vrlo je efektna frizura s buntovnom vibrom koja u prvi plan naglašava oči i jagodice. Pa ako ste željni promjene s ovom frizurom ne možete pogriješiti jer ove godine će biti apsolutni hit, sudeći po predviđanjima Pinteresta.