DOBRI STARI VIKLERI

Za frizuru kao iz salona: Ovaj beauty alat obožavale su naše bake, a sada slavi svoj veliki povratak

19.05.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Na beauty tržištu danas postoji malo mnoštvo kul gadgeta za postizanje savršenih kovrči i valova u kosi, no unatoč bogatoj ponudi, dobri stari vikleri kakve su koristile naše bake ponovno su traženi

I najbolji frizerski stilisti i dalje se oslanjaju na klasične uvijače za kosu kako bi svojim klijenticama osigurali potreban volumen i neodoljiv izgled frizure, kao što je slučaj s frizerom DJ Quinterom koji se brine o frizuri zvijezde Netflixove serije ‘Emily u Parizu’.

Povratak dobrih, starih uvijača, popularno zvanih viklera, prije svega potiče trendi frizure u znaku zavjesa šiški, no ne moraju se samo koristiti u stiliziranju ‘rubova’ kose. Vikleri, kao što smo naučili iz primjera svojih baka, pružaju mega volumen i lijepi zamah za cijelu kosu. Osim toga, rukovanje viklerima jednostavno je kao vožnja biciklom. Ovisno za koju se metodu uvijanja kose viklerima odlučite, dolazak do frizure kao iz salona itekako je lagan.

Manji promjer viklera rezultirat će intenzivnijim kovrčama, dok su veći vikleri savršeni za postizanje frizure s mekim valovima i volumenom kakvu je za glumicu Lily Collins osmislio frizerski stilist DJ Quintero.

Ovisno o vašim zahtjevima za stiliziranje kose, uvijači se mogu ‘ušarafiti’ i na suhu i na ručnikom osušenu kosu. Bilo da se radi o baršunastim valjcima, ljepljivim ili čak grijanim uvijačima ovi retro alati za stilziranje kose dostupni su za svaki ukus i tip kovrča.