I MUŠKARCI I ŽENE

Za čim najviše žalimo u seksu?

27.11.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Kada je riječ o seksu, i žene i muškarci žale za nečim, ali za drastično različitim stvarima

Neovisno o tomu kojeg je spola osoba, većina ljudi žali zbog nečega kada je riječ o njihovim ljubavnim životima. No sudeći prema najnovijem istraživanju, muškarci i žene žale zbog potpuno drugačijih stvari.

Točnije, muškarci žale što se nisu seksali s više partnerica, a žene žale zato što su imale seks s pogrešnom osobom. Žene vjeruju i da su nekada dopuštale da se stvari odvijaju prebrzo, a muškarci si zamjeraju to što nisu dovoljno brzo odveli ženu u krevet.

Istraživanje koje su proveli znanstvenici s Teksaškog sveučilišta i Kalifornijskog sveučilišta otkriva i da žene možda najviše žale zbog gubitka djevičanstva s pogrešnim partnerom, a ruku pod ruku s tim ide i žaljenje zbog varanja te prebrzog seksualnog zbližavanja.

Muškarci pak najviše žale zato što su se u određenom trenutku života previše bojali prići željenoj ženi pa su propustili priliku. Žale i što u mladosti nisu bili seksualno pustolovniji i aktivniji.

U istraživanju je sudjelovalo 25 tisuća ljudi, a rezultati su objavljeni u aktualnom broju časopisa Archives of Sexual Behaviour. Iako dobiveni odgovori nisu toliko iznenađujući, ipak su neke zatekle velike razlike između žena i muškaraca u smislu žaljenja.

'Očito je da je usputni seks ostavio veće posljedice na žene nego na muškarce. Muška žaljenja su donekle razumljiva jer su evolucijski programirani za reprodukciju, čije se šanse povećavaju uz veći broj partnerica', pojasnila je psihologinja Martie Haselton, jedna od znanstvenica koja je radila na istraživanju.