DIANA VILJEVAC

Za besprijekorna izdanja: Naša poznata dizajnerica otkriva kojih pet komada u svojem ormaru mora imati svaka žena

17.03.2023 u 06:10

Bionic
Reading

Naša poznata dizajnerica Diana Viljevac, čiji su zaštitni znak nosive i ženstvene kreacije, dala je nekoliko vrlo korisnih te bezvremenskih modnih savjeta koje vrijedi primijeniti

Zagrebačka dizajnerica, čiji je brend na modnoj sceni od 2009. godine, dobro je poznata po elegantnim kreacijama s modernim prizvukom, a za tportal je dala odgovor na vječno pitanje o tome koje odjevne komade trebamo imati u svojem ormaru kako bismo uvijek dobro izgledali.

Diana Viljevac, u čijoj najnovijoj kolekciji prevladavaju haljine, otkrila je koji su to univerzalni komadi kojima ne možemo pogriješiti.

'Ova kolekcija obilježena je haljinama svih dužina, boja i krojeva, a moj cilj je potaknuti svakoga tko pomisli da bi određeni model bolje izgledao na drugima da isproba, zamisli i odvaži se na inovaciju u svojoj garderobi. Više ne postoje veličine, boje i granice, jer najbolja haljina je ona u kojoj se savršeno osjećate, ne ona koja savršeno izgleda na drugima', rekla je Viljevac povodom izlaska nove kolekcije za proljeće i ljeto.

  • +7
Kolekcija proljeće/ljeto Diane Viljevac Izvor: Promo fotografije / Autor: Karmen Poznic Bozic

Za nju je bez sumnje komad bez kojeg se ne može - crna haljina.

'Znamo da svakom novom sezonom dolazi do pojave novih trendova, ali postoje artikli koje smatram temeljima mode, a osim što izvrsno funkcioniraju i samostalno, svakako olakšavaju praćenje novosti jer se lako kombiniraju. Tako bih istaknula crnu haljinu elegantne i pristojne midi dužine, jer nju možemo iskoristiti za sve prigode. Tamna boja pomoći će da se lako obogati detaljima i iz casual dnevne haljine pretvori u večernju, i obrnuto. Također bih navela i jednu podvarijantu - dugu svečanu haljinu koja možda nije toliko jednostavna za kombiniranje u svakodnevnim prigodama, ali spada u kategoriju gušta koji si svaka žena treba priuštiti zbog svog zadovoljstva. Jednostavno se ne odvajam od midi crne haljine s rukavima lepršavog kroja i laganog materijala, koja ističe struk i time suptilno naglašava figuru. Slične komade dizajniram i za svoje klijentice jer znam koliko je teško naći haljinu koja se izvrsno slaže i s tenisicama, ali u tren oka, spuštajući naramenice i uz odabir posebnog nakita, postaje idealna elegantna kreacija', kaže dizajnerica.

ZA STIL BEZ GREŠKE

5 komada koje svaka žena treba imati u ormaru

  • crna haljina
  • sako
  • midi suknja užeg kroja
  • kožna torba
  • tenisice

Jednostavan sako, dodaje, komad je kojim možete pokriti desetke kombinacija, bilo da ga nosite uz traperice, hlače koje su dio odijela, suknje ili haljine, i svakako je must have svakog modernog ormara.

'U pretrpanom rasporedu ne želim si dopustiti greške u modnim koracima, zbog čega posjedujem nekoliko sakoa koji mi zbog klasičnog kroja odgovaraju i za poslovne prigode, ali i za casual dnevne varijante. Nemam problema niti sa sparivanjem sakoa i elegantnih haljina, zbog čega sam cijelu jednu kolekciju posvetila upravo njima. Osim toga, uvijek ulažem u kvalitetne i udobne tenisice jer ne mogu zamisliti dan proveden u nelagodi zbog neudobne obuće', rekla je.

'Na listi obaveznih odjevnih predmeta našla sam mjesto i za midi suknje užeg kroja, kojima također ne možete pogriješiti bez obzira birate li ih za dnevne ili večernje prigode, a detalj koji je neizostavan za svaki od gore navedenih predmeta je kožna torba. Za sebe uvijek biram klasičan dizajn i neobične boje jer uz njih niti jedan outfit ne može izgledati monotono', savjetuje.