LASKAVI TREND

Vrijeme je da istaknete ramena: Pronašli smo najljepše komade s neodoljivim 'bardot' izrezom

02.02.2023 u 12:38

Bionic
Reading

U vremenima u kojima komadi zavodljivih proreza slove za vrući hit na modnoj sceni, nimalo ne čudi nova popularnost staroga klasika u znaku 'bardot' izreza. Ovaj specifičan detalj ramenima daje glavnu ulogu u stajlinzima, a osim na policama trgovina, u posljednje vrijeme naveliko ga viđamo i na crvenom tepihu

Ime ovog specifičnog izreza na topovima i haljinama veže se uz jednu od najseksepilnijih glumica svih vremena, Brigitte Bardot, koja je ovog rujna proslavila 88. rođendan. U odnosu na filmske uloge kojima je stekla titulu seks-simbola, u privatnom životu ovu slavnu Francuskinju često se moglo vidjeti u outfitima koji naglašavaju ljepotu ženskih ramena.

Trend pokazivanja ramena zapravo nikada nije izašao iz mode. Laska svim ženama iz jednostavnog razloga - ramena uvijek izgledaju dobro, a to je uostalom dio tijela koji nikad ne stari.

'Zašto ne biste pokazale ramena? To je vjerojatno jedini dio ženskog tijela na kojem se nikad ne debljamo. Zato ih slobodno pokažite. Kad sam jednom prigodom nosila kreaciju s golim ramenima, svi su me kritizirali. Ali kasnije su se u tome pojavile Liza Minnelli i Hillary Rodham Clinton, izazvavši pravu modnu senzaciju', čuvena je izjava poznate njujorške dizajnerice Donne Karan.

Otkrivajući gola ramena, 'bardot' izrez istovremeno je graciozan i suptilno senzualan, stoga se može reći da je pravi hommage ženstvenosti, a posljednjih tjedana ne mogu mu odoljeti brojne poznate dame na čelu s pripadnicama britanske kraljevske obitelji.

Na dodjeli nagrada Earthshot u Bostonu Kate Middleton odjenula je zelenu haljinu s 'bardot' izrezom brenda Solace London, da bi nekoliko dana kasnije Meghan Markle u New Yorku osvanula u haljini Louis Vuittona s gotovo identičnim dizajnom ovratnika.

Uz kraljevske dame, besprijekorno izdanje s 'bardot' izrezom u prvom planu ovih dana imala je i Amal Clooney. Poznata odvjetnica za ljudska prava istaknula ga je crvenom haljinom s potpisom modne kuće Valentino.

Osim na crvenom tepihu, komadi s 'bardot' izrezom podjednako dominiraju aktualnom ponudom na policama trgovina. Uz bodije i topiće, danas se ističu modeli haljina od pletiva s ovim zavodljivim detaljem.

  • +25
Haljine i topovi golih ramena Izvor: Promo fotografije / Autor: promo