BEAUTY SAVJETI

Vrhunski vizažisti otkrivaju kako se našminkati ovisno o obliku očiju

03.07.2020 u 16:05

Bionic
Reading

Volite šminku, ali niste baš vješti s kistovima i ne znate kako se našminkati? Što god uradili, ne možete našminkati oči kao što to rade profesionalci? Vrhunski vizažisti otkrivaju kako se našminkati ovisno o obliku očiju i pritom izvući maksimum

Jeste li se ikad zapitali kako šminka na očima nekih ljudi nikad ne prelazi ni centimetar, a vaša se uvijek razmazuje i ostavlja mrlje? Imamo dobre i loše vijesti za vas. Ali krenimo s dobrima. Da biste zadržali šminku na očima potrebno je prilagoditi proizvode koje koristite i tehniku ​​nanošenja make up-a prema vašem obliku očiju.

Loša vijest je ta da smo si mi žene život učinile kompliciranijim nego što je mogao biti da po svijetu hodamo bez trunke šminke. No, što je, tu je.

Poznavanje vašeg oblika očiju prvi je korak ka učenju make up majstorija, kako svakodnevnog, tako i večernjeg make up looka. Prilagođavanjem sjenila i olovke za oči obliku očiju definitivno će vam pomoći da poboljšate svoje vještine šminkanja te će vaš make up izgledati puno profesionalnije odrađeno.

Vizažist Daniel Chinchilla koji šminka brojne slavne zvijezde, uključujući Arianu Grande, Emmu Roberts i Oliviju Culpo, te vizažistica Jeannia Robinette otkrivaju kako šminkom izmanipulirati izgled koji želite postići, prikriti nedostatke, prilagoditi je linijama oka i izvući maksimum.

Oči zaobljene prema gore

Ako su vam vanjski uglovi oka viši od unutarnjih uglova oka, imate oči zaobljene prema gore. Vizažistica Jeannia Robinette tvrdi kako je ovaj oblik očiju najbolje naglasiti tankim slojem olovke za oče koji seže sve do krajeva kapaka.

'Volim koristiti tuš s lijepim šiljastim vrhom zbog lakše aplikacije', rekla je Robinette, čija je klijentica i Angelina Jolie. 'Na donje trepavice možete dodati i malo maskare. Zabavite se!', poručila je vizažistica.

Okrugle oči

Ako vam se jasno vidi bjeloočnica ispod šarenice dok gledate ravno, vjerojatno imate okrugle oči. 'Obožavam staviti puno olovke na vodenu liniju oka kako bih stvorila mačkasti pogled i suzila oko', rekla je Robinette.

Iako je najbolje koristiti olovku za oči u mat nijansi, važno je da, koju god olovku koristili, pazite da ima kremasti finish i da je vodootporna kako se ne bi razlijevala.

Tamnija sjenila stavljajte na sredinu kapka, a svijetlijim sjenilima naglasite kuteve oka. Također, obavezno ostavite donju liniju trepavica 'golu'.

Kose oči bez vidljivog kapka

Ovaj oblik očiju imaju Azijati i rijedak je na našim prostorima. Ukoliko imate oči ovog oblika, vjerojatno muku mučite sa stavljenjem sjenila na oči, zbog toga što gornji kapak nije vidljiv kada su oči širom otvorene.

Ako želite stvoriti dimenziju, slijedite ova dva pravila koja otkriva Robinette: 'Koristite reflektirajuće sjenilo na sredini oka kako bi kapci došli do izražaja i na trepavice nanesite izdašnu količinu maskare'. Ovom obliku očiju odlično pristaje smokey eyes kako bi se sjenčanjem stvorila iluzija većih kapaka.

Oči zaobljene prema dolje

Ovaj je oblik suprotan prvom obliku očiju, zaobljenima prema gore. Vanjski kutevi očiju niži su od unutarnjih kuteva i često izgledaju kao da se gornji kapak spušta prema dolje da bi se susreo s donjom linijom trepavica.

Trik je u tome da neutralizirate cjelokupni 'spušteni' izgled očiju, tako što ćete posvijetliti i otvoriti oči. Ključno je 'podići vanjske kuteve oka', kaže Chinchill. 'Sjenilo na unutarnjem dijelu oka nek bude svijetle i neutralne boje, a na vanjskim kutevima koristite tamnije tonove'.

Osjenčajte tamnim sjenilom liniju trepavica pomoću tanke četkice. Kad stignete do vanjskog kuta, nastavite povlačiti liniju prema van. Nemojte se obeshrabriti ako pogriješite i ako trebate ponoviti nekoliko puta dok ne postignete savršeni 'rep'.

Oči s jedva vidljivim kapkom

Ovaj oblik očiju posljedica je viška kože u predjelu gornjeg kapka. Zbog dubokih nabora kapci su jedva vidljivi. S godinama i gubitkom elastičnosti kože oči bilo kojeg oblika često počinju poprimati ova izgled. Ako imate ovakve oči, preskočite tanke linije na kapcima jer se ona obično razmažu i izgube zbog viška kože koja pada na kapak.

Umjesto toga, uz gornje trepavice nanesite debeli sloj olovke ili pastele koje su sada hit u beauty industriji i ne zaboravite završiti s maskarom koja će otvoriti oči.

Bademaste oči

Bademaste oči smatrane su univerzalnim oblikom i vrlo su zahvalne za šminkanje, S njima se zaista možete poigrati. Ako je vaša šarenica savršeno centrirana i ne može se vidjeti bjeloočnica s donje i gornje strane šarenice, vjerojatno imate ovaj zahvalni oblik očiju.

Ovom obliku pristaje baš sve, no Robinette predlaže klasičnu metodu smokey eyes. Svjetlije nijanse nanosite na unutarnji kut oka, a tamne na vanjski kut.