SIROMAH I VRAG

Vodimo vas u kazalište Žar ptica

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.10.2012 08:19
  • Objavljeno 09.10.2012 u 11:40
Siromah i vrag

Siromah i vrag

Izvor: Promo fotografije / Autor: Žar ptica

Dječje kazalište Žar ptica poziva te da dođeš u nedjelju, 14. listopada u 11 sati na predstavu 'Siromah i vrag'

Glavni junak ove priče je Dobroslav. Kao što mu ime govori, on je dobar, toliko dobar da ni mrava ne bi zgazio. U svojoj dobroti pomalo naivno vjeruje kako su i drugi ljudi dobri i pošteni. A nažalost - nisu. Njegova žena Justa to vrlo dobro zna i pokušava Dobroslavu otvoriti oči. Kada se Justa dočepa šunke iz kuće bogatog, ali škrtog Dobroslavovog brata Gvozdena, ta će šunka pokrenuti niz nevjerojatnih događaja.

Dobroslav će krenuti na put i upoznati tajanstvenog lađara Žigu, koji zna prepoznati i nagraditi poštenje, zatim Vraga opsjednutog vlastitom kuhinjom koji nikada neće prekršiti obećanje, zavidnu i pohlepnu gostioničarku Sofiju, njezinu dobru, ali preplašenu sluškinju Dušicu, crnu kokoš Veselku koja daje zlatnike kada je sretna te Anđelka, zaštitnika dobrih i poštenih. 'Nije lijepo varati ljude', kaže Dobroslav, a to će, do kraja priče, spoznati i ostali naši junaci.

Nastala prema motivima hrvatske narodne bajke 'Kako je jedan čovjek nosio vragu u pakao komad mesa', ova predstava ima sve glavne bajkovite sastojke: čudesno i nadnaravno prožima stvarni svijet naših junaka, čarobni stolnjaci prepuni su najukusnije hrane, kokoši plešu i daju zlatnike, zaštitnik poštenih pojavljuje se kada ga najmanje očekuju, a dobro uvijek pobjeđuje zlo.

Možda će se nekome prostodušan Dobroslav učiniti naivnim, no on je pravi junak ove priče. Ako dobro razmislite, shvatit ćete da je potrebno mnogo više snage kako bismo izdržali na putu velikodušnosti i dobrote; uvijek je lakše skrenuti stranputicom laži, prevare i sebičnosti. Ali dobrota se na kraju isplati. Tako barem tvrde sve bajke ovoga svijeta. I ako dovoljno dugo u njih vjerujemo, postat će dio nas, pretvorit će nas u ljude neobičnih osobina i čudesnih moći – u poštene, vrijedne i velikodušne osobe. 

Kazalište Žar ptica i tportal.hr za vas imaju tri puta po dvije ulaznice. Stoga se što prije javite i uživajte u predstavi u nedjelju.

Po dvije ulaznice za predstavu su osvojile:

Anela Lazić
Andreja Rozmarić Marković
Branka Perković

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi