savršene za vruće dane

Vodič za dugo toplo ljeto: Koje modele haljina odabrati i uz što ih kombinirati?

15.05.2021 u 08:20

Bionic
Reading

Kada biste morali odabrati savršen i nezaobilazan ljetni odjevni predmet, nosiv u svim prilikama i prilagodljiv svim stilovima, siguran izbor bila bi haljina. Zbog svoje lakoće i brojnih kreativnih varijacija definitivna je zvijezda ljetne sezone, a ovi savjeti poslužit će vam kao odlična inspiracija

Mini, midi ili maksi, jednobojna, cvjetni ili uzorak leoparda, uska ili lepršava – izbor ljetnih haljina doista je velik, a nakon sezone zime, mraza i vjetra svi tako rado uskočimo u ovaj omiljeni modni komad.

Kako bi odvažni modeli trendi vitaminskih tonova i originalnih krojeva činili savršenu kombinaciju dobrog izgleda i neodoljivog stila, pomoći će vam ovaj kratki priručnik.

Kratka ljetna haljina

Nema boljeg saveznika za visoke temperature. Kratka i ravna, pripijena uz tijelo ili široka, bez obzira na kroj, haljina je šarmantno rješenje za sunčane dane. Može se kombinirati sa svim vrstama cipela i prilagođava se svim stilovima. Pomalo zaigran štih dat će joj par dobrih natikača, a uz tenisice izgledat će vrlo trendi. Dašak punk rocka dodajte parom crnih gležnjača. Modni dodaci koji će se odlično snaći u ovim kombinacijama čine nakit zlatne boje te sunčane naočale s uzicom.

Duga ljetna haljina

Maksi haljina oduvijek je sinonim za eleganciju, a vrlo je čest odabir kada se radi o svečanim prigodama. No itekako je spojiva s ljetnim vrućinama. Duga haljina od pamuka ili lana s kratkim rukavima postat će vaš omiljeni ljetni odjevni predmet, a izgled zaokružite ravnim sandalama s remenčićima te torbom nalik na pletenu košaru.

  • +14
Maksi haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bijela haljina

Bijela haljina je must have ljeta, a preplanulom tenu ništa ne laska tako kao ova nježna boja. Prednost bijele haljine je u tome što se, baš kao i bilo koji drugi monokromni komad, vrlo lako kombinira s modnim dodacima. Stajling uljepšajte torbom, kapom i po mogućnosti raznobojnim sunčanim naočalama. Bijela haljina srednje duljine s balon rukavima savršena je za boemski izgled dok je bijela mini haljina savršena za babydoll izgled.

Ružičasta haljina

Mini ili maksi, ružičasta haljina osvježit će svaki ormar. Duga ružičasta haljina odlično će izgledati ako je lepršava i na preklop, pomalo podsjećajući na kućni ogrtač. Kratka varijanta stavlja naglasak na noge dok gornji dio treba biti zatvoren, a prolaze čak i dugi rukavi. Duga ili kratka, slobodno je kombinirajte s japankama jer je ljeti naglasak na udobnosti i jednostavnosti.

Midi haljina kombinirana s tenisicama

Midi haljine imaju brojne prednosti pa su tako, s obzirom na potrebu, odličan izbor za dnevne ležerne stajlinge, ali i večernja elegantna izdanja. Potrebno je samo prilagoditi modne dodatke. Za dnevne šetnje gradom kombinirajte onu veselih uzoraka sa sportskim tenisicama, kožnom torbom jarke boje te statement nakitom.

Haljina s prorezima

Ljubiteljicama izazovnijih kombinacija haljina s prorezima bit će neizostavan modni izbor. Za glamurozan dnevni look odaberite onu pletenu te je furajte s bež sandalama, velikim sunčanim naočalama te zlatnim nakitom, a kombinaciju zaokružite torbicom s lancem.

Boho haljina

Ove sezone jedan od vodećih trendova su boho haljine, a ne možete pogriješiti u onima jarkih boja. Rezana ispod grudi, boho haljina je vrlo udobna i ugodna, a sa zvonolikim rukavima daje dojam lepršavosti. Nosite je uz pletene sandale na punu petu.

  • +8
Boho haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ljetna haljina životinjskog uzorka

Životinjski uzorak vrlo je rado viđen u toplim ljetnim danima. Haljina iz koje sigurno nećete izlaziti cijelo ljeto je lagana, prozračna, na preklop, s remenom u struku. Nosite je uz pletenu torbu, a za dnevne varijante obujte japanke. Sandale visokih potpetica jednim potezom transformirat će je u odličan izbor za izlaske. I ne zaboravite zlatni nakit koji odlično ide uz ovaj print. Zmijski uzorak odlično će ići i s modelom maksi haljine, spuštenih i otvorenih ramena te vrlo širokih rukava i donjeg dijela. Uz omiljene japanke ili natikače bit će to kombinacija idealna za jako vruće ljetne dane.

Cvjetna haljina srednje duljine

Uz životinjski uzorak, među najpopularnijim ljetnim uzorcima oni su s motivom cvijeća. Lepršavi materijal koji lagano prati liniju tijela te, po mogućnosti, s dugim rukavima odlično će pasati svima, bez obzira na godine, a nosite ga uz cipele visokih potpetica.

  • +6
Cvjetne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Crna ljetna haljina

Ako se ni ljeti ne želite odreći omiljene i univerzalne crne boje, birajte midi haljine s volanima i balon rukavima te nešto šireg kroja. Kombinirajte ih s omiljenim starkama, crnim sunčanim naočalama te torbicom jarke boje.

Karirana haljina

Karirani uzorak poprilično je velik trend ove sezone, a kvadrati po uzoru na šahovsku ploču dolaze u najrazličitijim bojama. Plava ili zelena odlične su za dnevne varijante, a uz rukave s volanima mogu biti u midi ili maksi verziji.