modna ikona

Vječna kraljica stila: Princeza Diana obožavala je ružičastu boju, a njezine modne kombinacije odlična su inspiracija

13.05.2021 u 15:01

Bionic
Reading

Proljeće i vedre boje idu ruku pod ruku, a ovu sezonu, po svemu sudeći, obilježit će nijanse ružičaste boje. Obožavaju je modne influencerice, a zavladala je i aktualnim kolekcijama vodećih brendova današnjice. No, ovaj trend vratio nas je i u modnu prošlost te podsjetio na princezu Dianu, kojoj je upravo to bila omiljena boja

Moćne nijanse ružičaste boje predstavljaju veliki modni trend ove sezone, a ova boja odlično funkcionira kako u večernjim tako i u dnevnim kombinacijama. Brojne influencerice ormare su već osvježile ovom bojom, a popularnost ovog trenda potvrđuje i činjenica da ružičasta vlada kolekcijama vodećih brendova današnjice te ponudama na policama high street trgovina.

No, ružičastu boju prije više od 25 godina s istim žarom, i prije svega stilom, nosila je omiljena princeza Diana. Upravo je to bila njezina omiljena boja, a ružičastih odjevnih kombinacija nije se odrekla ni nakon vjenčanja s princem Charlesom.

U samom početku javnog pojavljivanja Diana je modno bila poprilično neiskusna, a stilsku sigurnost nerijetko je tražila u nijansama svoje omiljene boje.

Premda su stilisti nesumnjivo nevidljivi arhitekti besprijekornih javnih nastupa, Diana i nakon godina iskustva na kraljevskom dvoru od omiljene boje, koja joj je davala određenu toplinu, nije odustala.

U nježnoj dobi od 22 godine tijekom posjete Australiji u travnju 1983. godine njezin uglavnom ružičast ormar bio je pravo modno osvježenje, a premda je u privatnom životu imala brojne probleme i borbe ružičasta boja i optimizam kojim zrači nikada nije nestao.

Diana je ružičaste kombinacije nerijetko odijevala u trenucima radosti, nepokolebljivosti i rastućeg samopouzdanja. Prilagođavajući se strogim pravilima odijevanja, Diana je brzo postala prava modna ikona, a neke njezine modne kombinacije recikliraju se još i danas.

Nakon razvoda od princa Charlesa strogo krojena odijela i komplete zamijenila je nešto ležernijim odjevnim kombinacijama, uspješno kombinirajući omiljenu boju na različitim odjevnim komadima.

Njezin stil u određenoj mjeri je bio bezvremenski, a njezine ružičaste kombinacije i nakon gotovo 25 godina i sada su prava inspiracija.

  • +7
Kraljica Elizabeta II, princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Fiona Hanson / PA Images / Profimedia