RAZBUDITE SE HRANOM

[VIDEO] Većina nas posegne za kavom kad smo umorni, a zapravo bismo trebali jesti nešto od ovoga

07.12.2020 u 16:04

Bionic
Reading

Kad se želimo razbuditi, najčešći odgovor je kava, no postoji cijeli niz drugih namirnica koje nam mogu pružiti neophodnu energiju

Najčešće rješenje umora tijekom dana je kava, često s šećerom. Kako biste izbjegli iznenadni pad energije kasnije, možda bi bilo bolje nešto pojesti.

Postoji cijeli niz voća i povrća koja će vam povećati budnost bez posljedica.

Kvinoja

Kvinoja je 'superhrana' puna magnezija koji je odličan za prirodno podizanje razine budnosti. Kvinoja također ima puno vlakana, proteina, folata (vitamin B9), željeza i kalcija.

Chia sjemenke

Moćne sjemenke bogate su vlaknima, omega-3 masnom kiselinom i proteinima. S lakoćom će vas držati budnima tijekom dana.

Med

Ne trebaju vam gazirana pića i slatkiši kad imate med. Prirodno sladilo nisko je na glikemijskom indeksu, a puno energije.

Špinat

Čini se da je Popaj ipak imao pravo. Špinat je zeleno povrće krcato željezom. Špinat također ima dosta vlakana, magnezija i folata.

Borovnica

Voće puno vlakana, antioksidanata i mangana koji pomaže pri pretvaranju masnoće i ugljikohidrata u energiju odličan je način za podizanje razine budnosti. Neka istraživanja ukazuju da je borovnica korisna i za jačanje koncentracije.

Bademi

Ako se borite s poslijepodnevnim umorom, bademi bi vas mogli podići natrag na noge. Bademi su izvor zdrave masnoće i vitamina B2.

Losos

Iskreno bi nas čudilo da nikad do sad niste čuli da je losos među najzdravijim ribama. Lososi sadrže riboflavin, niacin, vitamin B6 i proteine, kao i slavnu omega-3 masnu kiselinu.

Avokado

Ovo sočno voće prava je zvijezda prehrane. Osim što ima zdravu masnoću i neophodne proteine, avokado sadrži vitamin B i magnezij.

Grah

Niskokaloričan i pun vlakana, grah je odličan za rat protiv umora. Vlakna će vam stabilizirati razinu šećera u krvi, a magnezij i željezo će sudjelovati u stvaranju energije. Grah je sjajan izvor proteina, bez obzira jedete li meso ili ne.

Naranče

Tropsko voće puno riboflavina i vitamina C s razlogom je omiljeno. Također je puno folata i kalija.

Banane

Iako ovise o ukusu, banane su odličan izvor kalija, vitamina B6, vlakana i kompleksnih ugljikohidrata. Ukratko, mogu služiti kao cjelodnevni izvor energije.

Jaja

Jaja sadrže kompleksne proteine. To znači da imaju devet najvažnijih vrsta aminokiselina.

Dodatni plus je vitamin B. Nije ni čudo da ih svi jedemo za doručak.