VRIJEME JE ZA SLATKO

Pronašli smo recept za jeftin i jednostavan čokoladni kolač koji će obožavati svi ukućani

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 03.12.2020 12:28
  • Objavljeno 03.12.2020 u 11:45
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Valeriia Sviridova / Alamy / Alamy / Profimedia

Za sve ljubitelje slatkog pronašli smo recept za iznimno ukusan i jednostavan čokoladni kolač s džemom u kojem možete uživati u svoja četiri zida dok kroz prozor gledate snježnu idilu. Ovaj je kolač gotov u trenu, a najduže vremena oduzet će vam čekanje da se ispeče i potom ohladi. Sigurni smo kako ove brzinske kolače obožavaju svi koji ih obožavaju jesti, a nemaju pretjerano puno živaca provoditi vrijeme u kuhinji. I zato kuhaču u ruke i primite se posla!

Sastojci

  • 1,5 čaša mekog brašna
  • čaša šećera
  • žlica kakaa
  • žličica cimeta
  • žličica sode bikarbone
  • čaša mlake vode
  • 5 žlica džema
  • žlica ulja

Za premazivanje kolača:

  • 5 žlica džema
  • šaka sjeckanih oraha / badema / indijskih oraščića

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice ulja

Priprema

1. U posudi pomiješajte brašno, šećer, kakao, cimet, sodu bikarbonu, žlicu ulja, džem i mlaku vodu. Sastojke dobro promiješajte da se sve sjedini i da nestanu grudice. Ostavite smjesu po strani 10 minuta.

2. Nauljite i pobrašnite pleh veličine 36 x 22 centimetara. Ukoliko koristite manji pleh, kolač će biti nešto deblji.

3. Smjesu izlijte u kalup i pecite 30-35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

4. Za to vrijeme pripremite glazuru. U lončić dodajte razlomljenu čokoladu i ulje pa otopite na vatri.

5. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen pa ga premažite džemom i posipajte sitno sjeckanim orahom, bademom ili indijskim oraščićem.

6. Kolač na kraju prelijte glazurom i pustite da se hladi u hladnjaku.

U slast!

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Valeriia Sviridova / Alamy / Alamy / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!